“Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Ευρώ” υποστηρίζει συνεργάτιδα του Roubini

Πιθανότατα θα εγκαταλείψει το ευρώ μετά τις γερμανικές εκλογές

Στο 90% τοποθετεί τις πιθανότητες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Megan Greene, διευθύντρια ευρωπαϊκών οικονομικών της Roubini Global Economics και στενή συνεργάτιδα του Νouriel Roubini.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Greene υποστηρίζει ότι η Ελλάδας α βγει από την ευρωζώνη. Όπως είχε αναφέρει στον απόηχο της τελευταίας Συνόδου κορυφής της Ε.Ε., παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει την κρίση – οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχονται στο 90%.
«Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ. Εάν δεν αποχωρήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2013, πιθανότατα θα εγκαταλείψει το ευρώ μετά τις γερμανικές εκλογές».
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, συνεχίζει η ίδια, θα είναι χαώδης, επώδυνη και θα συμβεί όταν καταρρεύσει η τρικομματική κυβέρνηση…
Όπως παράλληλα εξήγησε η ίδια, η συνεχιζόμενη επιβολή μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα θα ωθήσει τη χώρα σε οικονομική δυσπραγία που μπορεί να διαρκέσει έως και μια 10ετία.
Επομένως, εξηγεί η Greene, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να αποφασίσει να κηρύξει στάση πληρωμών και να επιστρέψει στη δραχμή.
Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ πριν τα τέλη του 2013 θεωρείται εξαιρετικά πιθανή, επανέλαβε η διευθύντρια ευρωπαϊκών οικονομικών της Roubini Global Economics.
Ο ίδιος ο Roubini, τοποθετεί τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ πάνω από το 50%.