Πόλη “φάντασμα” η Αθήνα, απεργώ, απεργείς, απεργούν!

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενόψει της ψηφοφορίας του νέου πακέτου μέτρων στη Βουλή. «Νεκρώνει» ο τομέας της Υγείας μέχρι και την Τετάρτη, ενώ χειρόφρενο τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς . Οι ασθενείς θα μείνουν όμως και χωρίς ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τους καλεί για 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη. Τις ίδιες μέρες θα απεργήσουν μέσω της ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, την Πρόνοια και τις υπόλοιπες υπηρεσίες υγείας.

Νοσοκομεία

Παράλληλα, χωρίς νοσοκομεία, μένει όλη η χώρα από σήμερα έως και την Τετάρτη καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου. Στις ημέρες αυτές στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις συνεχείς περικοπές στο σύστημα που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε κατάρρευση και τους εργαζόμενους στις εξάντληση. Παράλληλα ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα Μέσα Μεταφοράς την Τρίτη και την Τετάρτη, αφού εκτός από τα μέσα σταθερής τροχιάς, χειρόφρενο θα τραβήξουν οι οδηγοί των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί ταξί προκύρηξαν και αυτοί με τη σειρά τους 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ήδη από σήμερα. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία αύριο και μεθαύριο, ενώ με προβλήματα με προβλήματα θα γίνουν και οι πτήσεις την Τρίτη, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

ΕΡΤ

Κινητοποιήσεων συνέχεια στην ΕΡΤ, αφού η γενική συνέλευση των Δημοσιογράφων αποφάσισε εκ νέου 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Δημοσιογράφων: Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ η όποια συνήλθε σήμερα συζήτησε και αποφάσισε: -Κλιμάκωση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Κυριακή , ημέρα ψήφισης του Προυπολογισμού.

ΤΣΙΠΡΑΣ

 Στο συλλαλητήριο που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη, θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το παρών …
στον πεζόδρομο της ΓΣΕΕ, ενώ στις 11.30 θα προβεί σε δηλώσεις.