Τι γίνεται τώρα στο κέντρο της Αθήνας- Νεώτερο

Με μικρή συμμετοχή κόσμου  ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αιτία της μη συμμετοχής του κόσμου θεωρήθηκε η ταυτόχρονη 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί ο κόσμος από την περιφέρεια προς το κέντρο…

Για το λόγο αυτό αύριο Τετάρτη αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους στον ηλεκτρικό και το Μετρό να απεργήσουν από την πρωϊνή βάρδια μέχρι τις 3 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι αύριο ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα.
Αυτήν την ώρα (3μ.μ. ώρα Ελλάδος) παραμένουν κάποιες αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, επί της Πανεπιστημίου, της Ακαδημίας και στην πλατεία Συντάγματος.

ΤΟ ΠΡΩΪ
Στις 11.15, περίπου 10.000 μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν την πορεία τους μέσω της Σταδίου προς τη Βουλή.
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, απ’ όπου η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τον λαό σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία «όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα».
Στο Σύνταγμα έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έχουν τοποθετηθεί κάγκελα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.