Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – Ανεξάρτητος ο Ανδρουλάκης

Με την Ιπποκράτους να βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τη  διαγραφή των 6 βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν από τη στάση του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος έριξε λάδι στη φωτιά με επιστολή-βόμβα με την οποία πετάει το γάντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ζητώντας άμεσα τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός ζητά την αποτίμηση της τετράμηνης παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και «τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα».
Ειδικά αυτό το τελευταίο ερμηνεύεται ως πρόθεση να θέσει ο κ. Λοβέρδος θέμα ηγεσίας σε ένα ΠΑΣΟΚ που εδώ και καιρό βιώνει τη δική του κρίση και από χθες ουσιαστικά (με τη διαφοροποιήση από τη γραμμή του κόμματος 6 βουλευτών και τη διαγραφή τους που ακολούθησε) άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για ριζικές αλλαγές στην Ιπποκράτους.
Ο πρώην υπουργός, πάντως, μιλώντας στον Real FM, τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ δε θα επηρεάσουν τη σταθερή απόφαση για στήριξη στην κυβέρνηση. Παράλληλα, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της Ιπποκράτους ισχυριζόμενος ότι την επιστολή του δεν την έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα. 
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης!
Την ίδια ώρα που γινόταν γνωστή η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, έσκαγε και η δεύτερη βόμβα στο ΠΑΣΟΚ που  αντιμετωπίζει (ίσως) τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του.
Ένα άλλο ιστορικό στέλεχος της Ιπποκράτους, ο Μίμης Ανδρουλάκης,  βουλευτής Περιφέρειας Αθηνών, ανακοίνωσε μιλώντας στο Βήμα FM την ανεξαρτητοποίησή του, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό.
«Δεν μπορώ να είμαι μέρος της εσωτερικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος  άσκησε κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο που διεξήγαγε την διαπραγμάτευση. Παράλληλα, ζήτησε έκτακτη σύγκληση της ΚΟ του κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή ψηφοφορία ο κ. Ανδρουλάκης ψήφισε «ναι».
Το «τρίπτυχο» ολοκληρώθηκε από την παρέμβαση του μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος με βαριές εκφράσεις κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Στον αντίποδα, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος άφησε αιχμές εναντίον του Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ έβαλε… ερωτηματικό στον Μίμη Ανδρουλάκη.
«Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ’ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κ αν βρεθείς» ήταν το αιχμηρό βέλος του Πάγκαλου προς τον -πάλαι ποτέ- σύντροφο Κώστα Σκανδαλίδη.
Αντίστοιχα, το σχόλιο για τον Μίμη Ανδρουλάκη ήταν το ακόλουθο: «Θα ‘βλεπα με συμπάθεια τις αποσκιρτήσεις, εάν ήμουν σίγουρος ότι αποκλειστική αιτία είναι η πολιτική διαφωνία».