Θύελλα κατά Τσίπρα για δήλωσή του για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Τσίπρας σε γερμανική εφημερίδα: Κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανούσε τα χρήματά του στην Ελλάδα – Ο Βενιζέλος ζήτησε την άλλη εβδομάδα το Eurogroup να δώσει απάντηση για το χρέος – Απάντηση Λαφαζάνη σε Βενιζέλο: “Θέλουμε επενδύσεις αλλά όχι ξεπούλημα” – Στουρνάρας για τη συνέντευξη: Λυπάμαι, ελπίζω να γίνει διορθωτική κίνηση

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του αναφέρει πως «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».
Διαβάστε την είδηση για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε οτι “με τη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μια αντεθνική πρόκληση, μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου”, κατηγορώντας για τις δηλώσεις στις οποίες ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως “σε συνέντευξη του σε Γερμανική εφημερίδα ο κ. Τσίπρας καλεί κάθε ξένο επενδυτή να προσέξει για κάθε συμμετοχή σε επένδυση στην Ελλάδα γιατί θα ακυρωθεί… Δηλ. είναι αντιεθνική, αντιεπενδυτική πρόκληση. Μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου”.
«Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου καλεί κάθε επενδυτή να αποφύγει να επενδύσει στη χώρα μας, δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι αυτός και το κόμμα του να διαλύσουν τον τόπο», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα στην εφημερίδα Die Zeit.
«Μέχρι τώρα μόνον εχθροί της πατρίδας μας έλεγαν τέτοια πράγματα. Και να φανταστείτε ότι αυτά τα λέει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογραμμίζει ο κ. Κεδίκογλου.
«Με λύπη μου είδα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα που καλεί τους επενδυτές να αποφύγουν να επενδύσουν στη χώρα. Ελπίζω να γίνει διορθωτική δήλωση», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Σε δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης οδηγήθηκαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης Τσίπρα εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τάχθηκε εναντίον των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Παρατήρησε μάλιστα, πως «σε ορισμένα site, καταχωρούνται οι δηλώσεις που γίνονται εδώ, πριν εκφωνηθούν».
«Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα της χώρας. Απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας θα είμαστε ενάντιοι. Τελεία και παύλα!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.
«Δεν υπάρχει καμία παραποίηση» απάντησε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης.
«Στην συνέντευξη ερωτάται ο κος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς θέλετε να εμποδίσετε τις αποκρατικοποιήσεις;». Απαντά: «Η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι’ αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής, δεν θα δαπανήσει τα χρήματα του, όταν ξέρει πως ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει». Άρα δεν υπάρχει καμία παραποίηση. Ο κος Τσίπρας λέει πως «δεν υπάρχει κανείς σοβαρός επενδυτής που να επενδύει σε μια χώρα με πολιτική αστάθεια»» κατέληξε ο κος Βορίδης.
Μήνυμα Βενιζέλου προς κυβέρνηση και εταίρους
Ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα προς την Κυβέρνηση πιέζοντάς την να πιέσει τους εταίρους να μας δώσουν τα χρήματα.
“Με την καταλυτική ψηφοφορία της Τετάρτης η Ελλάδα εκπλήρωσε πλήρως και με το παραπάνω, με τις θυσίες του λαού, τις υποχρεώσεις της” είπε και συμπλήρωσε: “Το πρώτο μήνυμα είναι προς την Κυβέρνηση και είμαι βέβαιος πως ακούει ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης που την υπόστασή της στήριξε το ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη στην ψηφοφορία.. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε επίμονοι, σκληροί στη διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τον Ιούνιο να προταχθούν τα πολιτικά θέματα. Αποδέχτηκα την αντίστροφη σειρά. Τώρα ψηφίσαμε τα μέτρα, δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης. Την άλλη εβδομάδα το EUROGROUP πρέπει να δώσει απάντηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να δώσει απάντηση και για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν θα υπάρξει ξανά στο τραπέζι το θέμα του τραπεζικού λογαριασμού”.
Μέσω της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος έστειλε και μήνυμα προς τους εταίρους: “Η παράταση της εκκρεμότητας και να το καταλάβουν όλα τα κόμματα και οι θεσμοί στην Ευρώπη, είναι αργός θάνατος! Ο αργός θάνατος και η οικονομική και κοινωνική έκρηξη δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το ντόμινο θα θίξει όλες τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Όποιος νομίζει πως μπορεί να παίζει με τις αντοχές της Ελλάδας κάνει λάθος. Παίζει με τις αντοχές όλων”

Πηγή: NewsIt.gr