Χάνουν τα προνόμοια οι υπάλληλοι της Βουλής

Δικαστική παρέμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει προκαλέσει η εξαίρεση των υπαλλήλων της Βουλής από περικοπές τις οποίες υφίσταται το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Διονύσιος Λασκαράτος έχει ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου, διατυπώνοντας με νομικά επιχειρήματα την άποψη ότι οι εξαιρέσεις που ισχύουν για τους υπαλλήλους της Βουλής είναι έξω από τα συνταγματικά πλαίσια και κινούνται σε αντισυνταγματική κατεύθυνση.
Ο κ. Λασκαράτος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», έχει εισηγηθεί στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου την οριστική και πλήρη κατάργηση των όποιων προνομίων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών, διαθέτουν ως σήμερα οι υπάλληλοι της Βουλής και οι συνταξιούχοι υπάλληλοί της.
Στην αναίρεση υπέρ του νόμου, που έχει ασκήσει ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υποστηρίζεται ότι η αυτοτέλεια της Βουλής που προβλέπεται από τον Κανονισμό της, αφορά μόνο θέματα θεσμικής φύσεως και λειτουργίας της Βουλής και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά των υπαλλήλων της.