Ποιοι είναι οι πιθανοί υπουργοί Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση Ομπάμα

Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου θα παραμείνει στη θέση του ο Τίμοθι Γκάιτνερ. Ποιος θα τον αντικαταστήσει;

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την επιτυχία της επανεκλογής του στο Λευκό Οίκο, στρέφει την προσοχή του στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών, μια από τις ισχυρότερες θέσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο νυν υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ θα παραμείνει στη θέση του έως την ημέρα ορκωμοσίας του προέδρου στις 21 Ιανουαρίου, εξ αυτού ο Λευκός Οίκος καλείται να επιλέξει τον αντικαταστάτη του, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να περάσει από το Κογκρέσο τον προϋπολογισμό και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Τίμοθι Γκάιτνερ είναι:
-Ο Τζακ Λόου, επικεφαλής προσωπικού του αμερικανού προέδρου και πρώην διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
-Ο Ερσκιν Μπόουλς ο οποίος παλαιότερα υπηρέτησε ως επικεφαλής προσωπικού του προέδρου Κλίντον και κλήθηκε από τον Ομπάμα να συμπροεδρεύσει στη διακομματική επιτροπή για τη μείωση του ελλείμματος.
-Ο Ρότζερ Άλτμαν ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον. Για τον Άλτμαν ο οποίος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, λέγεται ότι από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο παρείχε συμβουλές για συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
-Ο Τζιν Σπερλινγκ διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Ομπάμα μια θέση που κατείχε επίσης και υπό τον Μπιλ Κλίντον.
-Ο Λόρενς Φινκ ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο.
-Η Σέριλ Σάντμπεργκ που είναι γενικός διευθυντής στο Facebook ενώ έχει υπηρετήσει ως υπάλληλος του δημοσίου στην κυβέρνηση Κλίντον.

NewsIt.gr