Σωματοφύλακας αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του σουηδού πρωθυπουργού

Νωρίτερα σήμερα η σουηδική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ένας άνδρας πέθανε μέσα στην κατοικία του Σουηδού πρωθυπουργού και ότι πρόκειται είτε για αυτοκτονία είτε για ατύχημα και ότι ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του είναι ασφαλείς.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μάρκους Φρίμπεργκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ράινφελντ απουσίαζε εκείνη την ώρα από το σπίτι του και ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι καλά.

Ο πρωθυπουργός “βρισκόταν μαζί με την σύνταξη” της εφημερίδας όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό, προσθέτει η Aftonbladet.

“Έχουμε έναν νεκρό”, είχε περιοριστεί να δηλώσει το απόγευμα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία είχε αρνηθεί να σχολιάσει περαιτέρω έως ότου ενημερωθεί η οικογένεια του ανθρώπου.

Ο άνδρας αυτός δεν ανήκε στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού, είχε διευκρινίσει η εκπρόσωπος.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σουηδίας επιβεβαίωσαν και αυτές στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας αυτός δεν ανήκε στις τάξεις τους και ως εκ τούτου ούτε στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο νεκρός ήταν φρουρός της ασφάλειας στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η σουηδική αστυνομία διευκρίνισε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν υποψίες ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

“Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να μας κάνει να σκεφτούμε την εγκληματική ενέργεια, αλλά διεξάγουμε επιτόπου έρευνα με ειδικούς”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τόου Χαγκ, τον οποίο επικαλείται η Άφτονμπλαντετ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει εξάλλου νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στην υπόθεση της αυτοκτονίας ή του ατυχήματος.

NewsIt.gr