Επίσκεψη στην Βιρμανία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Ομπάμα

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα πραγματοποιήσει ιστορική επίσκεψη στη Βιρμανία, και θα γίνει έτσι ο πρώτος αμερικανός Πρόεδρος που θα επισκεφθεί την κάποτε απομονωμένη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη αναφέρεται ότι η επίσκεψη θα γίνει αργότερα αυτό το μήνα, όταν ο κ. Ομπάμα ταξιδέψει στην περιοχή για να παραστεί σε περιφερειακή σύνοδο των ηγετών του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Καμπότζη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βιρμανίας Θέιν Σέιν, την ηγέτη της αντιπολίτευσης Αούγκ Σανγκ Σου Κι και άλλους αξιωματούχους για να “ενθαρρύνει την διαδικασία εκδημοκρατισμού της Βιρμανίας”

Βιρμανοί αξιωματούχοι, μιλώντας ανώνυμα, ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι ο κ. Ομπάμα θα επισκεφθεί τη Βιρμανία είτε στις 18, είτε στις 19 Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει επιδιώξει μια έντονη αναθέρμανση των σχέσεων με τη Βιρμανία και την νέα κυβέρνηση της χώρας που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι, τερματίζοντας πέντε δεκαετίες σκληρής στρατιωτικής διακυβέρνησης.

 gr.voanews.com