Τelegraph: Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους του Σίδνεϋ

Τους δέκα πιο επιτυχημένους άνδρες με τα πιο «φουσκωμένα» πορτοφόλια που κυριαρχούν στην πόλη του Σίδνεϊ, παρουσιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα η Daily Telegraph της Αυστραλίας. Ανάμεσα στους πιο πλούσιους πολυεκατομμυριούχος εργένηδες -όλοι τους άνω των 40 ετών- συναντάμε και τρεις Έλληνες.

Έτσι, μπορεί την πρώτη θέση να καταλαμβάνει ο John Symond, γιος Λιβανέζων μεταναστών και με περιουσία άνω των 490 εκατ. δολαρίων, ωστόσο στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής, Νίκος Πολίτης.

Η περιουσία του είναι αμύθητη. Κάποιοι την κοστολογούν περίπου στα 200 εκατ. δολάρια και άλλοι στα 500. Ο πρόεδρος της ομάδας «Sydney Roosters» στην ηλικία των 70 χρόνων είναι, επίσης, ιδιοκτήτης 100 αντιπροσωπείων αυτοκινήτων με ένα ευρύ και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των εκτάσεων.

Στην πέμπτη θέση, μετά τους John Singleton και Neville Crichton, βρίσκεται ο Μαρκ Μπούρης που ασχολείται με εταιρεία παροχής στεγαστικών δανείων. Μεγάλωσε στο Punchbowl και είναι γιος Έλληνα μετανάστη που είχε εργοστάσιο καθαριότητας. Σπούδασε λογιστική και στη συνέχεια νομική. Ο 55χρονος είναι διαζευγμένος, πατέρας τεσσάρων παιδιών και η περιουσία του αποτιμάται στα 130 εκατομμύρια δολάρια.

Αμέσως μετά και στην έκτη θέση, συναντάμε τον Τεό Ονισφόρου. Έχοντας χτίσει την καριέρα του ξεκινώντας να εργάζεται ως δικηγόρος, και συγκεκριμένα ως επικεφαλής διαχειριστής των επενδύσεων για την εταιρεία Kerry Packer’s Consolidated Press Holdings στη δεκαετία του 1980 και του ’90, ο Ονισφόρου πριν από περίπου 15 χρόνια άλλαξε τομέα και έγινε κτηνοτρόφος αποκτώντας το 242ha stud Angus στο Bowral . Είναι δύο φορές διαζευγμένος και ο πλούτος του τοποθετείται μεταξύ 100 με 120 εκατ. δολάρια, αλλά η περιουσία του είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/251605/telegraph-treis-ellines-anamesa-stoys-deka-pio-ploysioys-toy-sidneϋ#ixzz2BvjiG5sT