Τσίπρας:Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας

«Είναι βέβαιο και αναπόφευκτο το νέο κούρεμα. Το ζήτημα είναι ότι με εσάς στην κυβέρνηση αυτό θα σημαίνει ακόμα ένα μνημόνιο. Eίστε οι πλέον επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά απόψε το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον λαό στις εκλογές και εμφάνισε τελικά «κρυφό» πρόγραμμα ενώ την παρομοίασε ως έναν καλό και υπάκουο μαθητή, ο οποίος θα τηρήσει ό,τι του ζητήσουν περιμένοντας στο τέλος την επιβράβευση.

Το πρόγραμμα δε βγαίνει και ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει, υποστήριξε. «Είστε οι μόνοι στην Ευρώπη που δεν συζητάτε καν τη διαγραφή χρέους. Είναι βέβαιο και αναπόφευκτο το νέο κούρεμα. Το ζήτημα είναι ότι με εσάς στην κυβέρνηση αυτό θα σημαίνει ακόμα ένα μνημόνιο. Eίστε οι πλέον επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και είναι αναξιόπιστη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.