Kακλαμάνης: “Αισθάνομαι ντροπή που ψήφισα τα μέτρα”

Την Τρίτη 13/11/2012 ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αιμίλιο Περδικάρη:

“Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός μου ήμουν σαφής. Είπα στον αρχηγό μου ότι θέλω να μου απαντήσει ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα, ότι το εγγυάται προσωπικά και αν θα μπει γραπτώς η ρήτρα αναπλήρωσης. Δηλαδή, αν πιάνουμε τους στόχους και έχουμε πρωτογενές περίσσευμα.

Καμία σχέση με αυτά που είπαμε προεκλογικά δεν έχουν αυτά που ψηφίσαμε. Δεν είμαι καθόλου ευτυχής. Ντροπή αισθάνομαι. Άλλα έλεγα στους ψηφοφόρους μου στα Σεπόλια, στα Πατήσια, και το Παγκράτι και άλλα ψήφισα. Η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε μέσα στο Κοινοβούλιο. Έχω ξεκαθαρίσει τα της συνείδησής μου, αν έρθουν και άλλα μέτρα.”

Για τον ειδικό λογαριασμό

“Τον κ. Προβόπουλο και τον κ. Στουρνάρα δεν τους εμπιστεύομαι. Πλέον υπάρχουν τα στοιχεία και τα ξέρετε. Τα πήραμε μετά κόπων και βασάνων.”

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας φιλοευρωπαϊκού κόμματος

“Είναι πολύ εύκολο να φτιάξουν ένα γερμανόφιλο κόμμα στην Αθήνα και επειδή δεν μπορούν αν το πουν έτσι, το λένε φιλο-ευρωπαϊκό. Εγώ και το κόμμα μου, δεν υπήρξαμε ποτέ φιλογερμανιστές.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ιδρυτική διακήρυξη, επίκαιρη ακόμη και σήμερα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πρώτος έδειξε ότι έχουμε ανοιχτές πόρτες. Δεν περιχαρακωνόμεθα. Θέλει κάποιος να έρθει ασπαζόμενος τις αρχές μας; Με το καλό να έρθει. Δεν του αρέσει κάποιου και θέλει να φύγει; Υπάρχει και η αριστερή πόρτα, για να φύγουν οι εξ αριστερών προερχόμενοι.”

Πηγή: tovima