Μόντι: Χωρίς αυστηρή λιτότητα, η ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί

“Χωρίς την εφαρμογή αυστηρών δημοσιονομικών πολιτικών μπορεί, τώρα, να είχε διαλυθεί η Ευρωζώνη, ή να είχε κατά πολύ συρρικνωθεί γεωγραφικά, αν δεν είχαν γίνει αυτά που κατάφερε να πετύχει η Ιταλία, με μια ομαδική προσπάθεια που δεν έχει πολλά προηγούμενα στην ιστορία της αβασίλευτης δημοκρατίας της”, τονίζει σε σημερινό ανακοινωθέν της η κυβέρνηση της Ρώμης, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μάριο Μόντι.

“Θα έπρεπε να καταβληθούν σαφώς περισσότερες προσπάθειες υπέρ των ασθενέστερων πολιτών. Για να στηριχθούν, ιδίως, οι οικογένειες που, με την αλληλεγγύη τους, είναι ο πραγματικός ιστός ο οποίος επέτρεψε στην Ιταλία να μην υποστεί τις αρνητικές συνέπειες που παρατηρήσαμε, για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες”, προστίθεται στο ανακοινωθέν της κυβέρνησης Μόντι.

Στον απολογισμό αυτό του ενός έτους διακυβέρνησης από το κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών υπογραμμίζεται ότι “η Ιταλία βαδίζει, πλέον, ξεκάθαρα, στην οδό των αλλαγών, και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη, οπωσδήποτε, αισιοδοξία”. Τα δε σημεία αναφοράς στη δράση του Μάριο Μόντι και των συνεργατών του, όπως αναφέρεται, είναι τα ακόλουθα: “αξιοπιστία, συνοχή, ευθύνη, νομιμότητα και όραμα”.

 NewsIt.gr