Απολύσεις 22.000 δημοσίων υπαλλήλων ζητάει η Τρόικα

Επιμένει για απολύσεις έως και 22.000 δημοσίων υπάλλήλων μέσα στο 2014 η Τρόικα, όπως γνωστοποίησε στην κυβέρνηση και τα κόμματα με τηλεγράφημα που έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη τόυ Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν, συμμετέχοντας, την κυβέρνηση. Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης επρόκειτο να συναντηθού το βράδι της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος.


Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις τόσο κυβερνητικών παραγόντων όσο και των υπολοίπων κομμάτων, ήταν κάθετα αρνητικές. “Κανένα τέτοιο θέμα δεν έχει μιληθεί και πολύ περισσότερο συμφωνηθεί¨, έλεγαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ενώ τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗ.ΜΑΡ. ούτε καν συζητούσαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Να σημειωθεί ότι ήδη τελούν υπό μετακίνηση 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2012 ενώ για το 2013 προβλέπεται η συνταξιοδοτική αποχώρηση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων.


Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, που έγινε στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στην ανάγκη να εκταμιευτεί η δόση και τουλάχιστον τα 31,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πρέπει «να αρδευτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αγρότες» να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, υπογράμμισε ο Φ.Κουβέλης.
Στη συνέχεια, η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στους διαρθρωτικούς πόρους του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Είναι ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή ένα βιώσιμο οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου, τόνισε.
Επιπλέον, στη συζήτηση τέθηκαν και ζητήματα αποτελεσματικής λειτουργίας της κυβέρνησης, είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.