Στέλνουν τη Χίλαρι στη Μέση Ανατολή για να πετύχει κατάπαυση πυρός

Η Χίλαρι Κλίντον συνοδεύει τον Μπαράκ Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ασία, αλλά νωρίς το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι θα φύγει από την Ασία για να επισκεφτεί Αίγυπτο, Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη.

Το BBC μεταδίδει ότι οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι για την ώρα «παγώνει» τις χερσαίες επιχειρήσεις αλλά δεν είναι διατεθειμένο να δώσει απεριόριστο χρόνο στην άλλη πλευρά. «Πρέπει να υπάρξει σημαντική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις σήμερα», είπε ο αξιωματούχος.

Και ενώ ο πυρετός των διαβουλεύσεων σε διπλωματικό επίπεδο, ανεβαίνει, το Ισραήλ δε φαίνεται διατεθειμένο να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις κατά των Παλαιστίνιων άμαχων. Στη διάρκεια της νύχτας έγιναν περισσότερες από 100 αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα. Θύματα και αυτή τη φορά ήταν αθώοι.

Μια τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε: ο πατέρας, η μητέρα και τα δυο 4χρονα δίδυμα αγοράκια τους. Εξαιτίας μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη της Γάζας, Μπέιτ Λαχίγια, το σπίτι του Φουάντ Χετζαζί ισοπεδώθηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, η σύζυγος του και οι δύο τους γιοι, έγραψε στο Facebook ο Ασράφ αλ-Κιντρά, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα.

Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εννέα μέλη μιας ακόμα οικογένειας σκοτώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις Παλαιστινίων αξιωματούχων, οι μισοί περίπου από τους 108 κατοίκους που σκοτώθηκαν από την Τετάρτη μέχρι τη Δευτέρα στη Γάζα ήταν άμαχοι, μεταξύ τους και 27 παιδιά. Τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και πάνω από 60 τραυματίστηκαν από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα κατά την ίδια περίοδο.

NewsIt.gr