Κλείνουν οι Financial Times Deutschland

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland πρόκειται να σταματήσει την έκδοσή της, καθώς η κυκλοφορία της έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες στον ιδιοκτήτη της, εκδότη περιοδικών Gruner + Jahr ( του ομίλου Bertelsmann), αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ (FAZ).

Ιδιοκτήτης στη Γαλλία του Prisma και εκδότης εκτός των άλλων των περιοδικών Geo και Gala, «ο Gruner + Jahr αποσύρεται ευρέως από την αγορά των οικονομικών εντύπων. Η διοικητική επιτροπή του αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ και να πωλήσει τα περιοδικά Impulse Borse Online», υπογραμμίζει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.
Ο όμιλος, που έχει την έδρα του στο Αμβούργο, θα διατηρήσει μόνον το περιοδικό Capital. Στα οικονομικά έντυπα του ομίλου απασχολούνται 350 εργαζόμενοι, δήλωσε εκπρόσωπός του.
Το εποπτικό συμβούλιο του Gruner + Jahr θα συνεδριάσει αύριο, όμως ο όμιλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την FAZ, η απόφαση του ομίλου βασίζεται μόνον σε οικονομικούς λόγους: «η πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση και η μείωση της κυκλοφορίας πρόκειται να μεταφραστούν σε απώλειες 15 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά» για τον Gruner + Jahr συνολικά—τα 10 εκατ. ευρώ να οφείλονται στις κακές αποδόσεις των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ.