Μήνυμα του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου για την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ από τη Μελβούρνη

 

Να εγκαταλείψει την τακτική της πλαστογράφησης της ιστορίας και να συνεργαστεί με την Ελλάδα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας, κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, από τη Μελβούρνη.

 

«Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα είναι φίλη χώρα και να εγκαταλείψουν την λαϊκίστικη, εθνικιστική πολιτική τους. Διαφορετικά κινδυνεύουν να μείνουν στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε τα δικά τους εθνικά συμφέροντα», είπε ο κ. Καράογλου.

 

Ο υπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού θα ακολουθήσει και η ανάπτυξη στην χώρα. «Τώρα είμαστε στη φάση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πιστεύουμε πως τα μέτρα ήταν τα τελευταία. Υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε πως θα εργαστούμε σκληρά για να επέλθει και η ανάπτυξη και να βγούμε από την κρίση», είπε ο κ. Καράογλου ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «η κυβέρνηση θα αντέξει γιατί απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού».

 

Κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης παραβρέθηκε στο μεγάλο «Μακεδονικό Γλέντι» που οργάνωσε η Παμμακεδονική Ένωση, ενώ το Σάββατο θα παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης παλαιών φωτογραφιών από τη Θεσσαλονίκη που θα γίνει στο δημαρχείο Μελβούρνης από το Ελληνικό Πολιτιστικό Συμβούλιο «Ένωση», σε συνεργασία με την Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και την Ένωση Θεσσαλονικέων.

 

Την Παρασκευή, θα παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης με θέμα τη μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία που θα γίνει στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης. Μια μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου θα μιλήσει σε φόρουμ επιχειρηματιών από την Ελλάδα που θα γίνει στο Quest Brighton On the Bay. Επίσης, θα επισκεφθεί και το Σίδνεϊ

Πηγή: www.amna.gr