Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων

Ανακοινώθηκε η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, που θέτει τέλος στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Από το Κάιρο η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Γάζα ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή για τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την περιοχή. Η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου αναλαμβάνει την ευθύνη και την ηγεσία που από μακρού έχει κάνει αυτή τη χώρα ακρογωνιαίο λίθο για την περιφερειακή σταθερότητα και την ειρήνη», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό της Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ.
Ευχαρίστησε, επίσης, τον ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι για τις μεσολαβητικές του προσπάθειες και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τους εταίρους στην περιοχή «για να παγιωθεί αυτή η πρόοδος, να βελτιωθούν οι συνθήκες για τον πληθυσμό της Γάζας, και να παρασχεθεί ασφάλεια στο λαό του Ισραήλ».
Το ίδιο έκανε και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό, τον οποίο ευχαρίστησε για το ρόλο του στην επεξεργασία της συμφωνίας.
Ο Νετανιάχου δίνει «ευκαιρία» έπειτα από συνομιλία με τον Ομπάμα
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δέχτηκε σήμερα να «δώσει μια ευκαιρία» στην αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία μετά τη συνομιλία που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
«Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και αποδέχθηκε τη σύστασή του να δώσει μια ευκαιρία στην αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός, αλλά και να προσφέρει έτσι μια ευκαιρία για σταθεροποίηση και εξομάλυνση της κατάστασης», αναφέρεται στη δήλωση.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε τον Νετανιάχου που αποδέχθηκε την αιγυπτιακή πρόταση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στο τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δυο ηγετών.
«Ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που ανελήφθησαν από τον πρωθυπουργό, να εργαστεί για μια κατάπαυση του πυρός βιώσιμη και για μια μακροπρόθεσμη λύση, σε συνεργασία με την νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση”, κατά την αμερικανική προεδρία, σύμφωνα με την οποία «ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι αποδέχθηκε» την πρόταση του Καΐρου.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε