Φιλανθρωπική συναυλία του Μίμη Πλέσσα για τα ελληνικά Παιδικά Χωριά SOS, στην Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης

Στα παιδιά των Χωριών SOS είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα δοθεί το βράδυ στην φημισμένη Παλιά Όπερα («Alte Oper») της Φρανκφούρτης.

Ο Μίμης Πλέσσας και μαζί του Έλληνες και Γερμανοί καλλιτέχνες, θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά σε γερμανική σκηνή, ελληνικά τραγούδια και αγαπημένες μουσικές, ενισχύοντας με τα έσοδα, αποκλειστικά τα Παιδικά Χωριά SOS της Ελλάδας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο διάσημος Γερμανός λυρικός καλλιτέχνης και παρουσιαστής της τηλεόρασης Γκούντερ Έμερλιχ, ενώ στην σκηνή μαζί με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη θα βρεθεί η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, η Ελληνίδα εκφραστική ερμηνεύτρια που εδώ και χρόνια διαγράφει ιδιαίτερα επιτυχή πορεία στην Ευρώπη.

Στο συγκρότημα συμμετέχουν ακόμη οι: Φιντέ Κιοκσάλ (τραγούδι), Σπύρος Κλείσας (τραγούδι), Γιώργος Πάχης (μπουζούκι), Νάσος Σωπήλης (πιάνο), Δημήτρης Στασινός (Κιθάρα), Δέσποινα Αποστόλου (πιάνο).

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Ελληνική Κοινότητα Φρανκφούρτης/Μ. Έσσης Α.Σ., ενώ μεταξύ των χορηγών βρίσκεται το Γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία.

Ο γερμανικός Τύπος έχει το τελευταίο διάστημα κατ’ επανάληψη καλύψει, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα, την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Παιδικά Χωριά SOS, το έργο και την προσφορά τους, την προσπάθεια των εθελοντών, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες λόγω της κρίσης. Ενδεικτικά, σε ρεπορτάζ του Spiegel, είχε αναδειχθεί το ζήτημα των οικογενειών οι οποίες αναγκάζονται να εμπιστευθούν προσωρινά τα παιδιά τους στα Χωριά, καθώς αδυνατούν να τα συντηρήσουν.

Πηγή : www.amna.gr