ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αυτός έφυγε νωρίς…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλά αυτός έφυγε νωρίς. Αργά, δηλαδή, αλλά, πάντως, αν σκεφθείς μακροπρόθεσμα, νωρίς! Πώς γίνεται; Ε, όλα γίνονται στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού… Ό άλλος, όμως, ακόμα να κουνήσει… Εκεί, τα στήλωσε. Δεν φεύγει αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσει μια θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας!..

Ψάχνει τον άρτο του τον επιούσιο… Εμείς τι ψάχνουμε;

Εκείνος έχει πιάσει το νόημα: Δεν  έχει σημασία το χρώμα. Το χρήμα μετράει…

Εμείς πότε θα ξυπνήσουμε;

Εκείνος πετάει  από κόμμα σε κόμμα όπως πάει η μέλισσα από λουλούδι σε λουλούδι! Μόνο που εδώ μιλάμε για …γαϊδουράγκαθα!

Άσε που λάκισαν και οι άλλοι από την επιτροπή! Μόνοι μας μείναμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο!  Να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλον! Και τώρα αναμένουμε  τον μεσία! Αλλά μέχρι να φανεί, επ ευκαιρία άλλης ενασχόλησής του εις τας Αθήνας, τι κάνουμε;  Νομοθετούμε!

Καλά δηλαδή που όπου νά ναι πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα! Κάτι οι αργίες, κάτι οι σχόλες θα καβατζάρουμε το σωτήριο 2013! Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας… Α, και μην κοιτάτε που δεν γράφουμε… Όλα τα μαθαίνουμε…

Αλήθεια, γιατί δεν σηκώνετε τα κινητά; Για φιγούρα τα έχετε; Όχι, λέω δηλαδή…

Γιατί μας απαρνηθήκατε κύριε γενικέ;  Έτσι είπαμε;  Που μας αφήνετε ορφανεμένους; Την προηγούμενη φορά που λάκισε ο προκάτοχος, ξέρετε πόσα τέρμινα πέρασαν για να βρουν εσάς; Θα πείτε, καλά να πάθουν! Το ίδιο είπε και ο Δόλλης. Μα θαίνω ακόμα …τρέχει!

Άσε που κοτσαμ’ Γραμματεία και δη Γενική και να μην έχει έναν γραμματέα! Ούτε καν «ειδικό», βρε αδελφέ!  Μόνον έναν φτωχό και ταπεινό γενικό διευθυντή!  Όπως οι υπεραγορές!.. Α, ναι, τώρα, με το νέο ΣΑΕ, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΓΓΑΕ, λέει. Θα γίνει ΓΓΟΕ… Όϊμέ!

Ποιός προαλοίφεται για Σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, μετά τον επί θύραις ανασχηματισμό; Αφήστε. Δεν παίζεται…

Έχει σχέση με την ομογένεια όσο ο Φάντης με το ρετσινόλαδο!

Θα πείτε, γιατί έχουν οι άλλοι; Έλα ντε!

Α, ναι. Όλοι όσοι δεν έχουν κουνήσει ρούπι από την Αθήνα, θα κάνουν , λέει, απογραφή του Απόδημου Ελληνισμού! Μα για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να μάθουν την ομογένεια!

Πώς να καταγράψεις τον Απόδημο Ελληνισμό εάν δεν τον έχεις γνωρίσει ποτέ! Τι είναι ομογένεια;  Η Αστόρια και το Μπρούκλυν; Τι είναι Απόδημος Ελληνισμός; Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής; Τί είναι ομογενείς επιστήμονες; Το προξενείο της Νέας Υόρκης;

Στην Αμερική μονάχα υπάρχουν κοντά 400 ομογενειακές παροικίες απλωμένες σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος των 52 Πολιτειών. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι αν ένας άνθρωπος, υπουργός ας πούμε, αποφασίσει να επισκεφθεί όλες τις παροικίες, έστω για μία ημέρα, θα χρειασθεί κοντά 400 ημέρες, δηλαδή περίπου 13 μήνες (!) μόνον για να πάει. Να μην δει κανέναν. Και να ταξιδεύει κάθε μέρα, όπερ αδύνατον.

Αλήθεια, πώς θα τους καταγράψουν;