Aegean: Πτήσεις κοινού κωδικού από Singapore Airlines προς Σιγκαπούρη, Μελβούρνη και Σίδνεϊ

Αμοιβαία οφέλη θα έχει, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Aegean Airlines και της Singapore Airlines, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, οι επιβάτες της Aegean θα μπορούν να πετάξουν προς Σιγκαπούρη, Μελβούρνη και Σίδνεϊ, με ανταπόκριση μέσω Φρανκφούρτης, Λονδίνου, Μιλάνου και Μονάχου (από Αθήνα) και Φρανκφούρτης και Μονάχου (από Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για πτήσεις, στις οποίες η Aegean θα προσθέσει τα διακριτικά «SQ», όπως είναι γνωστή στην αγορά η Singapore Airlines.

Αντίστοιχα, τα διακριτικά της Aegean, «A3» θα μπουν στις πτήσεις της Singapore μεταξύ Σιγκαπούρης και Φρανκφούρτης, Μιλάνου και Μονάχου, καθώς και στις πτήσεις μέσω Σιγκαπούρης προς Μελβούρνη και Σίδνεϊ.

Έτσι, στελέχη του αεροπορικού κλάδου εκτιμούν ότι θα ανοίξει εκ νέου μία αγορά, που είχε πληγεί, όταν η Singapore σταμάτησε τις απ’ ευθείας πτήσεις για την Αθήνα, με πιθανά κέρδη για τον τουρισμό στη χώρα μας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, παρόμοιες συμφωνίες για «συμμαχίες» και συνέργειες παρατηρείται στις αερομεταφορές διεθνώς, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων για τις εταιρίες, που καθίσταται αναγκαία λόγω αύξησης της τιμής των καυσίμων και μείωσης των αποδόσεων των πτήσεων.

«Η νέα αυτή συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού με την Aegean Airlines, τον εταίρο μας στο πλαίσιο της Star Alliance, θα εξασφαλίσει για τους πελάτες μας άνετη σύνδεση με την Ελλάδα και θα διευρύνει το δίκτυό μας προς όφελος τόσο των επιβατών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους όσο και εκείνων που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής», δήλωσε ο εκτελών χρέη αντιπροέδρου του τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ της Singapore Airlines, κ. Τσιν Γιού Σενγκ.

Σύμφωνα με το διευθυντή Προγράμματος και Συμμαχιών της Aegean Airlines, κ. Τάσο Ραυτόπουλο, «χάρη σε αυτήν τη νέα συνεργασία είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε στους Έλληνες επιβάτες μια σπουδαία ταξιδιωτική επιλογή προς τη Σιγκαπούρη, αλλά και μέσω αυτής σε όλες τις χώρες της νοτιανατολικής Ασίας και την Αυστραλία».

 «Οι πτήσεις ανταπόκρισης μέσω Σιγκαπούρης, αυτού του σημαντικού κόμβου της νοτιοανατολικής Ασίας, θα διευκολύνει το τουριστικό ρεύμα από αυτές τις σημαντικές αγορές προς την Ελλάδα» κατέληξε.

Σύμφωνα με την Aegean, η έκδοση εισιτηρίων για πτήσεις κοινού κωδικού έχει ξεκινήσει και αφορά τις πτήσεις που θα πραγματοποιούνται από 1ης Δεκεμβρίου 2012. Όπως αναφέρει η εισηγμένη, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν μόλις εξασφαλιστούν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις.

Πηγή: www.neoskosmos.com