«Αφρούς» βγάζουν στην Κουμουνδούρου με τον Πέτρο Τατσόπουλο

Οργή επικρατεί στην Κουμουνδούρου με τις τελευταίες δηλώσεις του  Τατσόπουλου που όχι μόνον δεν συνάδουν με τη φυσιογνωμία και τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος, αλλά έκαναν και τον ΣΥΡΙΖΑρεζίλι.

Γιατί τα αστεία που ανέβηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης δεν αφορούσαν μόνο τον Τατσόπουλο αλλά συμπεριέλαβαν και το κόμμα όπως το «στον σφύριζα στοΣΥΡΙΖΑ, ο τίτλος της νέας ταινίας του Σειρινάκη» ή το «στο Συριζα η αλαζονεία της εξουσίας εχει χρώμα αρσενικό» ενόχλησαν πολλούς.Η επίσημη Κουμουνδούρου δεν διανοήθηκε να αποδοκιμάσει το βουλευτή, ούτε καν με διαρροή, εκτιμώντας ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να αποφύγει την καζούρα. Ωστόσο γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησαν ένα σχόλιο που διακινήθηκε από ιστοσελίδες ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στην ηγετική ομάδα και εξέφραζε με καταλυτικό τρόπο την αντίθεση στα λεγόμενα του συγγραφέα και βουλευτή:  «σεξιστική δήλωση με ομοφοβική αφετηρία ίσον γροθιά στο φασισμό».

Αυτό που υπονοούσε η φράση ήταν ότι ο Τστσόπουλος, που δεν διακρίνεται άλλωστε για την καθαρότητα του ιδεολογικού του στίγματος, άνοιξε διάλογο με τους ναζί στο ομοφοβικό γήπεδο τους. Ούτε  οι εξηγήσεις που έδωσε στη συνέχεια ο Τατσόπουλος έπεισαν, όπως προκύπτει από τη ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη: «η δήλωση του Τατσόπουλου ήταν πολλαπλό ατόπημα. Αντί να ψάχνει δικαιολογίες είναι προτιμότερο να το προτιμότερο να το παραδεχτεί. Όλοι κάνουμε λάθη».

Ο εκνευρισμός της Κουμουνδούρου είχε και άλλη μια αιτία.. Οι δηλώσεις του βουλευτή επισκίασαν όλες τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Τσίπρας το τελευταίο διήμερο – ακόμα  και το πολύ επιτυχημένο ταξίδι στη Βαρκελώνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από συνεργάτες του και λέγεται ότι έγινε …τούρμπο.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και ακόμα και αν αυτή τη φορά δεν συμβαίνει για πολιτικούς λόγους, στην Κουμουνδούρου έχουν απηυδήσει με τέτοιου είδους «γκάφες». Αυτό το Σαββατοκύριακο και το επόμενο, στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται αφενός μεν για ολοκλήρωση των εγγραφών νέων μελών και τη διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων, αφ’ ετέρου δε για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το ενιαίο κόμμα και στην ηγεσία αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να τους προκύψει ανεπάντεχα, με δεδομένο ότι μια σειρά στελεχών συνηθίζουν να σκέφτονται αφού μιλήσουν.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μια σειρά από σκληρές αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθεί να δώσει τη μεγάλη μάχη για την εξουσία και το ιστορικό των γλωσσικών παραστρατημάτων έχει διογκωθεί σημαντικά, κάθονται πια σε αναμμένα κάρβουνα…

NEWPOST.GR