Υπάλληλος της Βουλής στο εξωτερικό με επίδομα 96.000 ευρώ ετησίως – Η Βουλή το επιβεβαίωσε

Αξιωματούχος της Ελληνικής Βουλής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει υπάλληλος της Βουλής στις Βρυξέλλες, η οποία λαμβάνει εκτός από τον μηνιαίο μισθό της μαζί με έξοδα κίνησης και υπερωρίες, αλλά και ένα διόλου ευκαταφρόνητο επίδομα.

Το επίδομα αυτό όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα από τη Βουλή είναι της τάξεως των 8.000 ευρώ μηνιαίως, κάτι που σημαίνει πως η συγκεκριμένη υπάλληλος εκτός από τον μισθό της λαμβάνει κάθε χρόνο το ποσό των 96.000 ευρώ.

Το θέμα είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα avantipopolo.gr, αλλά η Βουλή διαψεύδει πως το ποσό των 96.000 ευρώ ετησίως που είναι το επίδομα είναι αφορολόγητο και μάλιστα δηλώνουν πως σε ποσοστό 50% φορολογείται. Μάλιστα, ο αξιωματούχος της Βουλής αποκαλύπτει ότι αυτό το επίδομα το λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εξυπηρετούν στο εξωτερικό.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος για να δικαιολογήσει και το τεράστιο ύψος του επιδόματος για μία Ελλάδα που δεν βρίσκεται σε τέτοια κρίση και εξαθλίωση, δηλώνει πως η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες και γνωρίζει 4 γλώσσες.

Επί 7 χρόνια θήτευσε στο Ευρωκοινοβούλιο ως συνεργάτης του τότε Επιτρόπου Χρήστου Παπουτσή. Το 2004 ήρθε στη Βουλή και κάνοντας χρήση της ρύθμισης Σιούφα μονιμοποιήθηκε. Σε αυτή τη θέση διορίστηκε επί προεδρίας Πετσάλνικου (2010) όταν ανακλήθηκε η θητεία των δύο υπαλλήλων της Βουλής που υπηρετούσαν σε αυτή τη θέση.

NewsIt.gr