Χατζηδάκης: Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ

Σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων που σχετίζονται με τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και τους επικεφαλής των διαχειριστικών αρχών πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και ΔικτύωνΚωστή Χατζηδάκη.


Ο υπουργός επισήμανε ότι ο στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια και υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόοχς για απορρόφηση 2,5 δισ. ευρώ τη φετινή χρονιά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η εξέλιξη στο Eurogroup ήταν αναμφισβήτητα θετική, αλλά δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες. Είναι ώρα για ακόμα περισσότερη δουλειά, με σχέδιο και με επιμονή. Είναι βέβαιο ότι η χώρα έχει τώρα πια μια βάση στήριξης για να επιδοθεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Από τη πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτό και σήμερα κιόλας είχα μια ακόμα σύσκεψη για την αξιοποίηση και την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Θα δουλέψουμε σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Η προσπάθεια μας δεν είναι προσπάθεια για την κυβέρνηση απλά, είναι προσπάθεια για τη πατρίδα μας».

Newpost.gr