Συνελήφθη ο «βασιλιάς της Κηφισίας» Μπάμπης Βωβός για χρέη προς το Δημόσιο

Στο γραφείο του στο Μαρούσι συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπάμπης Βωβός, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού.

Σε βάρος του 79χρονου επιχειρηματία είχαν εκδοθεί τρεις παραγγελίες από τον οικονομικό εισαγγελέα για χρέη στο ΙΚΑ, οφειλές για Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.009.666,11 ευρώ.

Ο κ. Βωβός είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάζεται στην εταιρεία από το 1992 έτος από το οποιο διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Τεχνικής Εταιρείας, επί του παρόντος, πάνω από 200.000 τ.μ. σε 40 διαφορετικές τοποθεσίες βρίσκονται στην κατοχή ή υπό τη διαχείριση του Ομίλου και η εταιρεία του κ. Βωβού έχει αποκτήσει τεράστια φήμη για την ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων κατά μήκος κεντρικών αρτηριών στην Αθήνα.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική», του άλλοτε… βασιλιά της Κηφισίας, είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης, εταιρία που σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας της διαχειρίζεται ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200.000 τ.μ., αξίας περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία του κ. Βωβού, εκτός από τα ακίνητα, είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και στο franchise των γνωστών «Costa Coffee», τα οποία όμως στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Η πτώση του κ. Βωβού άρχισε με την κρίση, το 2008, και ολοκληρώθηκε προ ημερών, όταν η εταιρεία του κατέθεσε νέο αίτημα για προσωρινά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές, το οποίο έγινε δεκτό στις 17 Οκτωβρίου από το δικαστήριο.

Newpost.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε