Απορρίφθηκε η Εξεταστική για το Μνημόνιο

Με 167 όχι και 119 υπέρ καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας σε επιτήρηση και το μνημόνιο. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές. Δυο ηταν οι απουσίες με νόημα. Του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του νυν πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, ο Αλέξης Τσίπρας μπερδεύτηκε και είπε όχι στην αρχή καταψηφίζοντας επι της ουσίας την δική του πρόταση. (διαβάστε την είδηση)
Νωρίτερα είχε ανταλλάξει σκληρές κουβέντες με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. (διαβάστε εδω)

Πιο αναλυτικά, από τη ΝΔ απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Ηρώ Διώτη, Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασιλική Κατριβάνου. Από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζε η Μαρία Γιαννακάκη και η Ασημίνα Ξηροτύρη. Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Από τους ΑΝΕΛ η Έλενα Κουντουρά και από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης και Νίκος Σταυρογιάννης.
Κατά της πρότασης ψήφισαν οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, ‘Αντζελα Γκερέκου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Θ. Σολδάτος. Κατά της πρότασης ψήφισε και ο ανεξαρτητοποιηθείς Μίμης Ανδρουλάκης.
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

NewsIt.gr