Η Ερυθρά Θάλασσα της Αυστραλίας…

Με ντοματόσουπα μοιάζει τις τελευταίες ώρες μία από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου.
Τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας Μπoντάι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας έδωσαν την θέση τους στην… Ερυθρά Θάλασσα αφήνοντας άναυδους, τουρίστες, λουόμενους, αλλά και ειδικούς. Οι τελευταίοι, μάλιστα, απέδωσαν το σπάνιο φαινόμενο στα άλγη, τα οποία όπως επισημαίνουν, μπορούν να βάψουν το θαλασσινό νερό και με άλλα χρώματα…

Για το φυσικό αυτό φαινόμενο, το οποίο ξαφνικά προσέδωσε κόκκινο χρώμα στην θάλασσα της περιοχής, ευθύνεται η άνθηση των άλγεων. Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση, συστήνοντας στους λουόμενους να αποφεύγουν το κολύμπι μέχρι να αποκατασταθεί το φυσικό χρώμα της θάλασσας, ωστόσο πολλοί ήταν οι περίεργοι που έσπευσαν να δουν από κοντά το σπάνιο θέαμα. Αν και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν τοξικές επιπτώσεις στον οργανισμό, για προληπτικούς λόγους συνέστησαν στους λουόμενους να αποφύγουν το κολύμπι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άλγη είναι πλούσια σε αμμωνία η οποία μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα στο δέρμα αλλά και ερεθισμό στα μάτια.
Ο 23χρονος Βρετανός, Κεν Ρόμπερτς, κολύμπησε στην… Ερυθρά Θάλασσα της Αυστραλίας και σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι πρώτες λέξεις που εκστόμισε όταν αντίκρισε τα κόκκινα νερά ήταν: «Μάλλον είμαι σε λάθος χώρα. Νόμιζα ότι η Ερυθρά Θάλασσα βρίσκεται κάπου στην Ασία… »

Neoskosmos.com