Τραγωδία με αεροπλάνο που έπεσε πάνω σε σπίτια στο Κονγκό

Το αεροσκάφος, ένα σοβιετικής κατασκευής Ιλιούσιν-76 συνετρίβη εν μέσω  κακοκαιρίας, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της  Μπραζαβίλ.

Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από τριάντα άλλοι τραυματίστηκαν από την συντριβή του αεροπλάνου την Παρασκευή το βράδυ στο αεροδρόμιο της Μπραζαβίλ, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που συντάχθηκε από διάφορες νοσοκομειακές πηγές.
“Έχουμε ήδη καταμετρήσει 26 πτώματα στο νεκροτομείο, και υπάρχει και ένα ακόμη που μας ανέφεραν τώρα”, δήλωσε ένας υπεύθυνος του νεκροτομείου της Μπραζαβίλ.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (CHU), εισήχθησαν έξι τραυματίες από τους οποίους ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Στο νοσοκομείο Μακελεκελέ, ένας χειρουργός είπε ότι “εισήχθησαν συνολικά επτά τραυματίες, τρεις μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ και δύο άλλοι έχουν σοβαρά τραύματα”. Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα μικρό παιδί.
Στο στρατιωτικό νοσοκομείο, “ο αριθμός των τραυματιών που έχουν καταγράφεί είναι 19 και είναι όλοι στη ΜΕΘ”, ανακοίνωσε το τμήμα επειγόντων περιστατικών.
Το αεροσκάφος, ένα μεγάλο τετρακινητήριο Ilyushin T76, ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Aero Service. Είχε αναχωρήσει από την Πουέντ Νουάρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας στις ακτές του Ατλαντικού αργά το απόγευμα και έπεσε σε καταιγίδα, κατά την προσγείωση.Το αεροσκάφος χτύπησε αρκετά σπίτια, συνετρίβη πάνω σε ένα ανάχωμα και αναφλέγη. Το πλήρωμα και οι επιβάτες, επτά στο σύνολό τους, είναι όλοι νεκροί.