Ιδού η Ρόδος…

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Επειδή τούτος ο τόπος έχει ακριβά πληρώσει τον άκρατο λαϊκισμό και τον άφρονα βερμπαλισμό (σ.σ. χρήση πομπωδών λέξεων και εκφράσεων χωρίς νόημα προς εντυπωσιασμό του ακροατηρίου) πολιτικών που θα μπορούσαν να είναι εμπνευσμένοι ηγέτες αν δεν ήταν δημεργέτες (σ.σ. αυτός που ξεσηκώνει το λαό, σε στάση).

Επειδή είναι κρίμα νέοι στην ηλικία πολιτικοί, αντί να αντιπροσωπεύουν το προοδευτικό και το νεωτεριστικό, να αντιγράφουν μεθοδολογία και πρότυπα παλαιοτέρων και παρηκμασμένων εποχών.

Επειδή ο λαός λέει: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα (και δεν αναφερόμαστε στις …επιδόσεις του κ. Τατσόπουλου).

Για τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους ακόμη, ίσως πρέπει οι τρείς πολιτικοί ηγέτες, που συμμετέχουν στην  διακυβέρνηση του τόπου και επωμίζονται το βάρος των  επαχθών –πλην όμως αναγκαίων- οικονομικών μέτρων, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης,  να καλέσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών συνιστωσών του, να αναλάβει αυτός και οι συν αυτώ την διακυβέρνηση της χώρας για να υλοποιήσουν το υπ αυτού λεχθέν:  «με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα και για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και για την ανάπτυξη». («Τα Νέα του Σαββατοκύριακου»).

Αυτό, ακριβώς είναι το πρόβλημα του τόπου.  Αφού, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας διατείνεται πομπωδώς ότι έχει έτοιμη τη λύση, καλόν και φρόνιμον είναι να τον καλέσουν άμεσα να την υλοποιήσει…

Τότε μόνον θα δει πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Ας πάει στην Ευρώπη να τους πείσει ότι τα μνημόνια είναι κατάλληλα για χώρες υπανάπτυκτες όπως η …Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ισπανία! Και ότι η «ανεπτυγμένη» Ελλάδα δεν τα χρειάζεται.

Ας πάει να τους πείσει ότι όλοι οι οικονομολόγοι τους στις Βρυξέλλες και αλλού κάνουν λάθος και πως την μόνη ορθή συνταγή την έχουν στην πλατεία Κουμουνδούρου!

Ας πάει να τους πείσει ότι διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό του δημοσίου τομέα κάνουν μόνον στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στην Κίνα και στη Ρωσία όχι, όμως, και στην Ελλάδα!

Ας πάει.

Πώς θα γυρίσει; Ή Ταν ή επί Τας!.. (σ.σ. Στην Αρχαία Σπάρτη, όταν κάποιος πολεμιστής άφηνε το σπίτι του για να ακολουθήσει τον Σπαρτιάτικο στρατό σε κάποια μάχη, η μάνα του δεν έκλαιγε, δεν έδειχνε τα συναισθήματα της, τον προέτρεπε να επιστρέψει είτε με την ασπίδα του, ζωντανός, είτε πάνω σε αυτή… Νεκρός).

Είναι κρίμα ένα λαό που δοκιμάζεται τόσο σκληρά με ευθύνη άλλων, αλλά και δική του, να μην τον σέβεσαι, να μην τον τιμάς. Είναι κρίμα εσύ να απολαμβάνεις τη βουλευτική σου αποζημίωση και να λες στον μικροσυνταξιούχο πόσο άδικοι είναι οι πολιτικοί (δηλαδή και εσύ!) που του κόβουν τη σύνταξη!

Είναι άδικο να μοιρολαγάς σαν Μανιάτισσα μοιρολογίστρα και να μένεις υπολογιστικά αμέτοχος της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας επενδύοντας πολιτικά στην αποτυχία του προγράμματος σωτηρίας.

Επιτέλους, το κόλπο της άγρας ψήφων δια του παραμυθιάσματος του λαού,  στον οποίο τάζεις τα πάντα την ώρα που του λείπουν τα πάντα, πρέπει να σταματήσει. Δεν το αντέχει ο τόπος. Και εάν συνεχίσει έτσι να δημαγωγεί επί πολύ ακόμη ο κ. Τσίπρας, ίσως δεν θα τον αντέξει κι αυτόν επί μακρόν ο τόπος.