Στη θέση τους οι θησαυροί στο Μουσείο της Ολυμπίας

Στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας επέστρεψε την Κυριακή ο ανεκτίμητος θησαυρός που είχαν αρπάξει αρχαιοκάπηλοι τον περασμένο Φεβρουάριο.
Τα σπάνια αρχαία χάλκινα, πήλινα και χρυσά αντικείμενα που βρίσκονται και πάλι στη θέση τους, στις προθήκες του παλαιού μουσείου της Ολυμπίας.
Με μια λιτή τελετή, το μουσείο της Ολυμπίας και το υπουργείο Πολιτισμού ευχαρίστησαν τους άνδρες της ασφάλειας Πατρών που εξιχνίασαν την υπόθεση μετά απο συντονισμένες έρευνες και κάτω από άκρα μυστικότητα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας δήλωσε «δεν είναι αφρούρητοι οι θησαυροί αυτής της κληρονομιάς. Υπάρχει ένα δίκτυο ανθρώπων που συνεργάζονται καθημερινά και ταυτόχρονα υπάρχει και ένα δίκτυο  συστημάτων που επιτηρεί είναι προηγμένης τεχνολογίας και σε πραγματικό χρόνο μπορούμε να έχουμε αντίληψη για το τι συμβαίνει σε όλους τους χώρους των μνημείων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων».
Η ΓΓ του υπουργείου Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι «η μνήμη είναι αυτή που διατηρεί τις αξίες στην αιωνιότητα. Χωρίς μνήμη, αν σταματήσουμε να θυμόμαστε, τότε δεν υπάρχει τίποτε. Νομίζω ότι αυτό που απεκατεστάθη στην προκειμένη περίπτωση είναι η πολιτισμική και ιστορική μνήμη σε ένα μοναδικό χώρο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την ανθρωπότητα».