Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός παραιτείται μαζί με όλη την κυβέρνησή του

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς “έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση του πρωθυπουργού Μίκολα Αζαρόφ ικανοποιώντας αίτημα του ιδίου” (του Αζαρόφ), ανακοίνωσε… η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία η αποχώρηση του πρωθυπουργού οδηγεί και στην αποχώρηση ολόκληρης της κυβέρνησης.

Ο Γιανουκόβιτς ζήτησε ωστόσο από τα μέλη της κυβέρνησης να παραμείνουν προσωρινά στα καθήκοντά τους ώστε να διεκπεραιώσουν τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι το διορισμό των διαδόχων τους, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας.

Πολλά μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ τους ο Αζαρόφ εξελέγησαν στο νέο κοινοβούλιο που προέκυψε μετά τις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου και ήταν αναμενόμενη η υποβολή της παραίτησής τους από τις υπουργικές θέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο Αζαρόφ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος των Περιφερειών του προέδρου Γιανουκόβιτς. Ο Αζαρόφ, στενός συνεργάτης του προέδρου, ηγείτο της κυβέρνησης μετά την εκλογή του Γιανουκόβιτς στην προεδρία στις αρχές του 2010.

agelioforos.gr