Ο Παϊσιος στην Wall Street Journal !

«Οι Έλληνες ψάχνουν δύναμη μέσω ενός μοναχού που προβλέπει γεγονότα» αναφέρει η Wall Street Journal σε μια εκτενή της αναφορά για τον Γέροντα Παΐσιο, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο μοναχός που έφυγε από τη ζωή το 1994 είχε προβλέψει την κοινωνικοπολιτική αναταραχή των ημερών μας, κάνοντας λόγο για «μεγάλη αναστάτωση, σύγχυση, πείνα και πολιτική αστάθεια». Παράλληλα, επισημαίνει τη δημοφιλία που απολαμβάνουν οι προφητείες και τα θαύματά του, όπως και την κοσμοσυρροή που σημειώνεται κάθε Κυριακή στον τάφο του, με τους πολίτες να ζητούν να τους βοηθήσει, κυρίως στα οικονομικά τους προβλήματα.

Σύμφωνα με τη WSJ, η φήμη του Γέροντα Παϊσίου φτάνει πλέον αυτή του Νοστράδαμου, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει προβλέψει την άνοδο του Χίτλερ και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Εν μέσω βαθέματος της ύφεσης, αύξησης της ανεργίας και δυσκολιών των περισσότερων οικογενειών της Ελλάδας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πολλοί είναι αυτή που ψάχνουν παρηγοριά, αναφέρει το άρθρο υπογραμμίζοντας τις «τρελές» πωλήσεις των βιβλίων που σχετίζονται με τον μοναχό.

Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα κάνει αναφορά στην υπόθεση του 27χρονου Φίλιππου Λοΐζου που συνελήφθη για τη σελίδα «Γέρων Παστίτσιος» στο Facebook.