Οικογένεια Ελλήνων ζει 6 μήνες στο αεροδρόμιο της Γερμανίας!

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία μίας Ελληνοβουλγαρικής οικογένειας, η οποία, προσπαθώντας να ξεφύγει από την κρίση, κατέφυγε στη Γερμανία για να βρει δουλειά, αλλά κατέληξε εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο του Μονάχου στο οποίο ζουν εδώ και έξι μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο έλληνας Αθανάσιος είναι παντρεμένος με την Βουλγάρικης καταγωγής Αλμπένα και έχουν έναν 15χρονο γιο τον Νικολά. Ο πατέρας διατηρούσε ένα νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα, αλλά η κρίση τον ανάγκασε να το κλείσει και να αναζητήσει δουλειά στη Γερμανία. Την ιστορία τους έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η Γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» και όπως αναφέρει, η οικογένεια συλλέγει άδεια μπουκάλια για ανακύκλωση προκειμένου από τα οποία εξασφαλίζει τα πενιχρά έσοδά της για να πάρουν ένα σάντουιτς με τυρί και εισιτήριο λεωφορείου για τον Αθανάσιο που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας δε τους βοηθούν, γιατί δε μπορούν να θεωρηθούν άστεγοι εφόσον έχουν ένα σπίτι στην Αθήνα, ενώ η Πρόνοια τους απάντησε ωμά και ρατσιστικά ότι αρνείται να βοηθήσει Βούλγαρους.
Ωστόσο οι αναγνώστες της γερμανικής εφημερίδας ευαισθητοποιήθηκαν και προσφέρουν χρήματα, τρόφιμα, ακόμα και στέγη για την οικογένεια, αλλά ο πατέρας τηρεί αξιοπρεπή στάση και τονίζει ότι «δε θέλουμε ελεημοσύνη» ενώ επισημαίνει οτι το μόνο που ζητάει είναι αν βρει μία δουλειά για να στηρίξει μόνος του την οικογένειά του.
Πηγή: Newpost.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε