Απεβίωσε ο πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας

Απεβίωσε ο πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας

Στο τμήμα της εντατικής θεραπείας του ορθοδόξου νοσοκομείου του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου στη Βηρυτό εξέπνευσε ο μακαριστός πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος ο 4ος Χαζίμ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι.

 Στις 4 Δεκεμβρίου το ελληνικό πρακτορείο θρησκευτικών ειδήσεων Ρομφαία μετέδωσε ότι ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος συμπλήρωσε την περασμένη χρονιά τα 90 του χρόνια. Ήταν ένας από τους οργανωτές του ορθοδόξου νεολαιίστικου κινήματος στο Λίβανο και τη Συρία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, την βαθιά θλίψη του για την εκδημία του Μακαριστού Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, σημειώνοντας ότι, ως συνεχιστής της Ορθόδοξης παράδοσης, επέδειξε ακάματο ζήλο και αφοσίωση στο ιερατικό του καθήκον και διεκρίθη για την βαθύτατη προσωπική του πίστη, καθώς και για το κύρος του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/