Με ένα βλέμμα καταλαβαίνει την απιστία η γυναίκα

Ένα βλέμμα είναι αρκετό για μια γυναίκα για να καταλάβει εάν ένας άγνωστος άνδρας είναι πιστός ή όχι. Αντίθετα οι άντρες φαίνεται ότι δεν διαθέτουν την ίδια ικανότητα, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Biology Letters.
Οι γυναίκες έχουν την τάση να κρίνουν τους άνδρες με βάση την αρρενωπότητά τους.
«Οι άνδρες που δείχνουν πιο αρρενωποί θεωρούνται από τις γυναίκες ότι είναι πιο… ευάλωτοι στην απιστία και ότι έχουν απιστήσει τουλάχιστον μία φορά στη σεξουαλική τους ιστορία» αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, Τζίλιαν Ρόουντς.
Στην έρευνα 34 άνδρες και 34 γυναίκες είδαν έγχρωμες φωτογραφίες από 189 ενήλικες από την καυκάσια φυλή και ζήτησαν να τους βαθμολογήσουν με βάσει του πόσο πιστοί θεωρούν ότι είναι.
Συγκρίνοντας τις απαντήσεις των συμμετεχόντων με τις ιστορίες των 189 ατόμων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ικανές στο να ξεχωρίσουν ποιοι άνδρες έχουν απιστήσει και ποιοι όχι. Οι άνδρες αντίθετα δεν διαθέτουν αυτή την ικανότητα και θεωρούν ότι μία πιο ελκυστική γυναίκα είναι πιθανότερο να απιστήσει σε σχέση με μία λιγότερο όμορφη.

Newsroom ΔΟΛ