Ο Δ. Αβραμόπουλος «έκλεισε το στόμα» των Σκοπιανών

«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση της Ελλάδας ταιριάζει απόλυτα η παροιμία. 

 

Την ώρα που χτυπούν τη χώρα μας από παντού, την ώρα που οι δανειστές κάνουν κουμάντο σε όλα – ακόμα και στα εθνικά θέματα – τα «τσακάλια» κυκλώνουν τη χώρα αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Δεν εννοούμε φυσικά μόνο τα «τσακάλια» της Ευρώπης που γλυκοκοιτάζουν κάθε ομορφιά της πατρίδας μας, αλλά και τα «λυσσασμένα» που βρίσκονται στη γειτονιά μας και αναζητούν ευκαιρία για να διεκδικήσουν κομμάτια της ελληνικής Επικράτειας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις Μπερίσα πριν μερικές μέρες περί Μεγάλης Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα; Ποιος να ξεχάσει τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου που έκανε λόγο για τουρκικές μειονότητες σε Θράκη, Κω και Ρόδο; Ποιος να ξεχάσει τους Σκοπιανούς, που ασκώντας μια απίστευτη προπαγάνδα φτάνουν τα σύνορά τους μέχρι τον Όλυμπο και δηλώνουν με θράσος πως ακόμα και ο Παρθενώνας τους ανήκει;

Μας βρήκαν αδύναμους και άφραγκους και όρμισαν.

Σε αυτές τις απίστευτες προκλήσεις των γειτόνων, ο ελληνικός λαός περίμενε μια απάντηση από την επίσημη ελληνική κυβέρνηση. Κάποιος να τους τρίξει τα δόντια, κάποιος να τους βάλει στη θέση τους και να σταματήσουν να «κουνιούνται».

Η απάντηση προς τους Αλβανούς και τον Μπερίσα ήταν άμεση και ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Χωρίς καν να τον σκεφτεί δεύτερη φορά ακύρωσε το ταξίδι του στα Τίρανα, με αφορμή τις δηλώσεις Μπερίσα, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα σε όποιον παίζει «παιχνίδια» με την εθνική μας κυριαρχία.

«Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με αυτά τα θέματα», δήλωνε οργισμένος σε στενούς του συνεργάτες ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανένα «τσακάλι» να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Το απέδειξε και στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε τετ α τετ με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε. Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα τους αλλά και ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι δύο άντρες είχαν ιδιαίτερη συνομιλία στην οποία προσπάθησε να παρέμβει ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποποσκι.

Η αντίδραση του Έλληνα υπουργού ήταν άμεση, βάζοντας στον… πάγο τον Σκοπιανό που πήγε να τους διακόψει. Ο κ. Ποποσκι αποχώρησε «μουδιασμένος» ζητώντας μάλιστα και συγνώμη για την απρέπειά του.

Μετά από λίγο Αβραμόπουλος και Πόποσκι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο στον Σκοπιανό ομόλογό του, ότι όσα και να λένε τα Σκόπια, όποια είδους προπαγάνδα και αν ασκήσουν, η θέση της Ελλάδας σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αλλάξει.

Επιτέλους, βρέθηκε κάποιος να κλείσει το στόμα των Σκοπιανών. Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε στους «γείτονες», πως πρέπει να αλλάξουν τακτική, ειδάλλως η Ελλάδα θα είναι συνεχώς απέναντί τους.

Έστω και με μικρή καθυστέρηση τα «τσακάλια» παίρνουν ένα μήνυμα – και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη – πως δεν μπορούν να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/259517/o-d-avramopoylos-ekleise-to-stoma-ton-skopianon#ixzz2EH5fdXRI