Γιώργος Γεωργίτσης: Ο Έλληνας Γκουρού των LASER που Διαπρέπει στην Αμερική

Ο Γιώργος Γεωργίτσης (αριστερά) με τον ιδρυτή της Light Age, Δρ. Ντοναλντ Χέλλερ

Ο Γιώργος Γεωργίτσης είναι άλλος ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό. Με καταγωγή από την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, έφυγε πριν από περίπου δύο χρόνια από την Ελλάδα για να γίνει στέλεχος της Light Age, μίας από τις μεγαλύτερες Αμερικανικές εταιρείες που εξειδικεύονται στην έρευνα, το σχεδιασμό και την παραγωγή συστημάτων LASER. Τον επισκεφτήκαμε στην έδρα της εταιρείας στο New Jersey των Η.Π.Α και μας μίλησε για την καριέρα του, το μέλλον των συστημάτων LASER, αλλά και για το πώς ένας Έλληνας βιώνει τη σύγχρονη μετανάστευση σε μία ξένη χώρα.

Η Light Age είναι μία από της μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας, σχεδιασμού και παραγωγής συστημάτων LASER παγκοσμίως. Χάρη στα σύστηματα LIDAR που έχει εγκαταστήσει στους ερευνητικούς σταθμούς στην Ανταρκτική, γνωρίζουμε σήμερα την συμπεριφορά της ατμόσφαιρας. Κάποιοι από τους αξιοζήλευτους πελάτες της είναι το Αμερικανικό πεντάγωνο, η NASA, το ΜΙΤ, η ΙΒΜ αλλά και πολλά πανεπιστήμια, ερευνητικού οργανισμοί, και εταιρίες διεθνώς. Η πρωτοπόρος εταιρεία στον χώρο του φωτός που σχεδιάζει κάθε είδους σύστημα LASER για ερευνητική, ιατρική, βιομηχανική και περιβαλλοντική χρήση.

Στη συνέντευξή μας, ο Γιώργος ακόμα μιλάει για το πως είναι να έχεις πρόσβαση σε ένα εργαστήριο το οποίο σχεδιάζει εξελιγμένα συστήματα LASER αλλά και τις αλλαγές που θα φέρει στη ζωή μας η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία των LASER, χαρακτηρίζοντας τον αιώνα μας, ‘Αιώνα του Φωτός.’

Δείτε τη συνέντευξη:
Πηγή: http://usa.greekreporter.gr/?p=8926

Subscribe