Μεγακλής Βιντιάδης: «Η ελληνική τηλεόραση είναι “λαϊκίστικη”. Δεν σέβεται κανέναν»

Ο Μεγακλής Βιντιάδης μετά από 42 χρόνια καριέρας στην ελληνική τηλεόραση έφυγε στο Ντουμπάι για μια καλύτερη επαγγελματική τύχη.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης σε πρόσφατη συνέντευξή του εξομολογήθηκε τις διαφορές της ελληνικής τηλεόρασης με εκείνη των Αραβικών Εμιράτων. «Πολλές είναι οι διαφορές. Τα βασικότερα.. Σέβονται τον τηλεθεατή, δεν “πουλάνε” λαϊκισμό, είναι αυστηροί στη κουλτούρα τους και τον πολιτισμό τους». Ακόμα σχολίασε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική τηλεόραση και δήλωσε αν αντέχει η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η διαφημιστική αγορά της χώρας μας, πέντε πανελλαδικούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Δεν μ’ εκπλήσσει η κατάσταση της ελληνικής τηλεόρασης. Φαίνονταν από παλιά η κατηφόρα της. Απλώς οι περισσότεροι δεν το πίστευαν. Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, αυτοί που γνωρίζουν τηλεόραση. Το μεγαλύτερο ποσοστό, άσχετοι. Έχετε ακούσει..στου κασίδη το κεφάλι; Αυτό συμβαίνει. Και το πιο τραγικό αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ πολεμούν τους ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ, για να καλύπτουν την ασχετοσύνη τους. Αυτό δε συμβαίνει σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα; Πώς θα προκόψει η χώρα; Πάντα πίσω θα μένει». Έχοντας όμως ζήσει την «χρυσή εποχή» της τηλεόρασης στην Ελλάδα τι συναισθήματα έχει σήμερα για αυτή; «Το συναίσθημα που έχω για την ελληνική τηλεόραση είναι μόνο λύπη. Δεν επιθυμεί κάνεις ν” αλλάξει. Οι καναλάρχες έχουν γύρω τους ένα επιτελείο συμβούλων προσποιούμενοι τους γνώστες και να τ’ αποτελέσματα. Έχουμε «λαϊκίστικη» τηλεόραση. Δεν σέβονται κανέναν. Εκπομπές “δήθεν” να λένε τις παπαριές, να καυγαδίζουν στον αέρα, απειλεί ο ένας τον άλλον, να παραπληροφορεί, να λασπολογεί κοκ και όταν ρωτήσεις “τι είδους τηλεόραση είναι αυτή;” Ακούς το κουφό “Αυτό πουλάει”. Πολλά θέλουν ξήλωμα», δήλωσε στο nocomments.