Εορτασμός της επετείου στου Μακρυγιάννη

ΘΩΜΑ’Ι’Σ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ

Για την ΡΗΡ

Την Κυριακή 2 -12 – 2012, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων χωροφυλάκων και λοιπών υπερασπιστών του Συντάγματος Σχολής Χωροφυλακής στο στρατόπεδο Μακρυγιάννη, κατά τα λεγόμενα ‘Δεκεμβριανά’, τον Δεκέμβριο του 1944.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας και η προσέλευση του κόσμου υπήρξε η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

       Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής :

  • 09:30 Πέρας προσελεύσεως προσκεκλημένων και κοινού
  • 10:00 Επιμνημόσυνη δέηση
  • 10:30 Ομιλία
  • 11:00 Προσκλητήριο νεκρών
  • 11:10 Κατάθεση στεφάνων
  • 11:20 Τήρηση ενός λεπτού σιγής
  • Εθνικός Ύμνος – Πέρας εκδηλώσεως

       Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και η επιμνημόσυνη δέηση έξω, μπροστά στην αναμνηστική πλάκα με τα ονόματα των νεκρών. Την ομιλία για το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, και έχει ως εξής :

_ Κύριοι εκπρόσωποι των Ενώσεων Ανωτάτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων των …Σωμάτων Ασφαλείας,

_ Κύριε επίτιμε πρόεδρε της Π.Ο.Α.Σ.Α.,

_ Κυρίες και Κύριοι,

       Πιστοί στις θρησκευτικές και εθνικές μας παραδόσεις, προσήλθαμε και σήμερα προσκυνητές στον ιερό και αιματοβαμμένο αυτόν χώρο του Μακρυγιάννη, για να τελέσουμε το ετήσιο μνημόσυνο κα να ψάλουμε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων στην Μάχη των Αθηνών(*1), αλλά για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης προς όλους εκείνους του ήρωες που στάθηκαν όρθιοι και αντιμετώπισαν με θάρρος και καρτερικότητα την κομμουνιστική λαίλαπα που είχε ξεσπάσει στην πρωτεύουσα.

       Ο Δεκέμβριος του 1944 υπήρξε μία τραγική και αιματηρή περίοδος για την Ελλάδα. Τα γεγονότα της εποχής εκείνης έχουν καταγραφεί στην Ιστορία και δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Επίσης είναι βέβαιο ότι από την έκβαση του αιματηρού εκείνου αγώνα θα εκρίνετο η τύχη της Ελλάδος και ολοκλήρου του Ελληνισμού. Η ενοχή για το αιματοκύλισμα της πρωτεύουσας βαρύνει εξ ολοκλήρου την τότε ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία προχώρησε στην εφαρμογή των σχεδίων της για την κατάληψη της εξουσίας με την χρήση των όπλων του παντοδύναμου τότε Ε.Λ.Α.Σ., παρά τις ευκαιρίες που τους είχε προσφέρει η  τότε Ελληνική κυβέρνηση.

       Από τον Δεκέμβριο του 1982, και μετά από την απόφαση της Πολιτείας, με την οποία καταργήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις προς τιμήν των αγωνιστών εναντίον του Ερυθρού Ολοκληρωτισμού, την ευθύνη για την οργάνωση του ετήσιου μνημοσύνου έχουν αναλάβει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Χωροφυλακής Ελληνικής Αστυνομίας, μαζί με την Πανελλήνια  Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας. Έτσι, την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου εκάστου έτους προσερχόμεθα με εθνική υποχρέωση στον  ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου του Μακρυγιάννη και τιμούμε τους 162 νεκρούς ήρωες του Συντάγματος της Χωροφυλακής και τους 2 αξιωματικούς Πεζικού, που έπεσαν μαχόμενοι για την δημοκρατία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος στο οχυρό του Μακρυγιάννη. Τονίζουμε ότι δεν προσερχόμαστε εδώ για να αναμοχλεύσουμε παλιές πληγές και να οξύνουμε τα πάθη. Προσερχόμαστε εδώ, όμως, από θρησκευτικό και εθνικό καθήκον, καθήκον που δυστυχώς η επίσημη Πολιτεία έχει ξεχάσει προ πολλού.

       Μαζί με τους ήρωες του Μακρυγιάννη, σήμερα τιμούμε και τους εκατοντάδες άλλους ήρωες που έπεσαν για τον ίδιο σκοπό, στις άλλες φρουρές των Αθηνών, όπως ήταν το Αρχηγείο Χωροφυλακής στην οδό Ιουλιανού, η Σχολή Χωροφυλακής στην οδό Μεσογείων, οι φρουρές των φυλακών Αβέρωφ, Βουλιαγμένης και Ζαλοκώστα, οι υπηρεσίες της Αστυνομίας Πόλεων, τα Αστυνομικά Τμήματα των Αθηνών και Προαστίων, αλλά και τις χιλιάδες αθώους πολίτες που, αφού συνελήφθησαν από τα όργανα του κομμουνιστικού κόμματος, οδηγήθηκαν στην ομηρία κα σφαγιάστηκαν απάνθρωπα από τα αιμοσταγή τέρατα της Ο.Π.Λ.Α.(*2)

       Δυστυχώς, στον χώρο αυτό, αλλά και στους γύρω δρόμους και τα περισσότερα σημεία των Αθηνών, το αίμα που χύθηκε και από τις δύο πλευρές ήταν αίμα Ελληνικό.

Στη μεγάλη αυτή δοκιμασία της Πατρίδας, του Έθνους και της Χριστιανοσύνης, οι υπερασπιστές των Αθηνών και οι άνδρες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Προσέφεραν τα πάντα για την Ελλάδα, στάθηκαν άξιοι της αποστολής και η Ιστορία δικαίωσε την επιλογή τους να αντισταθούν στις δυνάμεις του Σκότους και του Ολοκληρωτισμού, με την θυσία τους.

Κυρίες και κύριοι,

       Η πατρίδα μας και σήμερα διεξάγει έναν πρωτοφανή πόλεμο, τον οικονομικό πόλεμο που αγγίζει όλους μας. Η Κυβέρνηση , για να αντιμετωπίσει την μεγάλη οικονομική κρίση, λαμβάνει καθημερινά όλο και πιο δυσβάστακτα μέτρα εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, αλλά και των λοιπών κοινωνικών ομάδων, προκαλώντας έτσι την δίκαια αγανάκτηση ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως ο Θεός της Ελλάδος θα μας βοηθήσει να βγούμε κάποτε από την τόσο δύσκολη αυτή κρίση και να συνεχίσουμε την πορεία μας. Με την σημερινή θρησκευτική μας εκδήλωση ευχόμαστε όλοι, όπως η μνήμη των ηρωικών νεκρών της Μάχης των Αθηνών παραμείνει αιωνία και το παράδειγμά τους φωτεινό.

                                                                                                         Σας ευχαριστώ.

Ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών

Ταγματάρχης Πεζικού 1, Μοίραρχοι Χωροφυλακής 4, Υπομοίραρχοι 3, Ανθυπομοίραρχοι 7,  Ανθυπολοχαγοί Πεζικού 1, Ανθυπασπισταί Χωροφυλακής 3, Ενωμοτάρχαι 17, Υπενομοτάρχαι 39, Χωροφύλακες 87, Σύνολο 162 και ένας Αγγλος στρατιώτης.

                                             Απόντες, έπεσαν υπέρ πατρίδος.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων

_ Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, ο .  …Πρόεδρος αυτής κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Υποστράτηγος της Ελληνικής  …Αστυνομίας.

_ Για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ο Αναπληρωτής

   Τομεάρχης κ. Στέφανος Γκίκας.

_  Για τους Επιζώντες Αγωνιστές του Μακρυγιάννη ο κ. Δημήτριος Μανάρας,  …δικηγόρος και γιος μαχητή του Μακρυγιάννη.

_ Για τον Λαϊκό Σύνδεσμο ‘ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ’ και εκ μέρους του αρχηγού αυτής, κ. Ν. …Μιχαλολιάκου, ο βουλευτής κ. Ηλίας Κασιδιάρης.

_ Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ‘Χρυσής Αυγής’, κ. Γεώργιος Γερμενής

_ Εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωσης Αθηνών της ‘Χρυσής Αυγής’, ο κ. Ιωάννης

   Βολδής.

_ Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Πρόεδρος αυτής κ.Παντελής …Μαυροδόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α

_ Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, ο Διευθύνων

    Σύμβουλος, Επισμηναγός κ. Κασσαβέτης Γεώργιος

_ Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και …Σωμάτων Ασφαλείας ο κ. Παντελιάς

_ Για τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, ο αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Κωστόπουλος, γιος …του αειμνήστου αντισυνταγματάρχη πεζικού Κων/νου Κωστοπούλου,

_ Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Ριμινιτών – Ιερολοχιτών η κ. Μαριλίζα …Παγώνη.

_ Για την Πανελλήνια Ένωση της Πρώην Αστυνομίας Πόλεων, ο κ.Κων/νος Βουγιάνας

_ Για την Ένωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΕΔΕΣ 1941 – 1944, η ΓΓ της …Ένωσης κ. Ροδάνθη Παπαγιαννάκη

_ Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων πρώην Αστυνομίας Πόλεων, ο Πρόεδρος …αυτής κ. Λιόντας Άγγελος.

_ Για την Ένωση Αποστράτων Δυτικής Αττικής ο Πρόεδρος κ.Καλαμακιώτης Χρήστος.

_ Για τον Σύνδεσμο Αποστράτων Γλυφάδας, ο κ. Νικόλαος Τσαγκάρης, Πρόεδρος της …Ενώσεως

_ Για την Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση [Π.Α.Ο.], ο Πρόεδρός της κ. ..Διονύσιος Βουλγαρόπουλος.

_ Για την εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», ο κ. Νικόλαος Χιδίρογλου

_ Για την «Άσβεστη Εθνική Φλόγα» ο αντιπρόεδρος κ. Γούλας Στέφανος

_ Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ ..‘Ναπολέων Ζέρβας’ ο ΓΓ κ. Δημήτριος Γερογιάννης

_ Για τις εκδόσεις ‘ΠΕΛΑΣΓΟΣ’, ο κ. Ιωάννης Γιαννάκενας

_ Για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο αντιπρόεδρος, Πρέσβης κ. Γεωργίου Γεώργιος

_ Για την Εφημερίδα ‘ΣΤΟΧΟΣ’ ο κ. Παντελής Ορφεύς

_ Για την Νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ο κ. Μανώλης Φρυδάκης

_ Για τον Ιερό Λόχο, ο κ. Νικολάου Ιωάννης

_ Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής

  Οργανώσεως «Χ», ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Σταυρόπουλος

_ Για τα φονευθέντα μέλη της οικογενείας του (πατέρα και τρεις αδελφούς), ο κ. …Θεοφάνης Χαμόδρακας

_ Για τον φονευθέντα Χίτη μαχητή, Ιωάννη Κυριακόπουλο, η αδελφή κ. Γεωργία …Κυριακοπούλου

_ Για την Βασιλική Εθνική Ένωση ο κ. Διονύσης Βουλγαρόπουλος

_ Για την Βασιλική Ένωση Ελλάδος ο κ. Γκερεμέζης Ιωάννης

_ Για τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο (από Λάρισα) , ο Πρόεδρος κ. Αστέριος …Χάμος

_ Για τον αγωνιστή του ΕΔΕΣ, Καρσιώτη Πασχάλη, που μαρτύρησε στα χέρια της

   ΟΠΛΑ, κατέθεσε στεφάνι η κόρη του

 

          Μετά την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος και το πέρας της εκδηλώσεως.

————————————————————————————————————

.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ   ΣΤΟΙΧΕΙΑ

*1) Μάχη των Αθηνών

.

       Η απρόκλητη κομμουνιστική επίθεση του Ε.Λ.Α,Σ., κατά παράβαση της συμφωνίας από το ΚΚΕ με την νόμιμη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου (παππού) , κατά του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, διήρκησε από τις 6 – 11 Δεκεμβρίου 1944. Ματαίως ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, στο γεμάτο αγωνία διάγγελμά του, τους έλεγε

– «ΟΧΙ, παιδιά του Ε.Λ.Α.Σ, μην πυροβολείτε την πατρίδα μας, η πατρίδα δεν θα αντέξει τον εμφύλιο σπαραγμό».

Δυστυχώς, δεν εισακούσθηκε! Ας όψονται οι τότε ηγέτες του Κ.Κ.Ε., που κρατούσαν εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή την κατάσταση στα χέρια τους, οι οποίοι, υποδουλωμένοι στις θεωρίες του Μαρξισμού / Λενινισμού, πίστεψαν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιχειρήσουν την κατάληψη της εξουσίας.
Μέσα στους στρατώνες του Συντάγματος Μακρυγιάννη, βρίσκονταν πολιορκημένοι 2000 υπερασπιστές, οι οποίοι διέθεταν ελάχιστα μέσα για να αμυνθούν, ενώ οι ΕΛΑΣίτες ήταν απείρως περισσότεροι, βαριά οπλισμένοι και είχαν ελευθερία κινήσεων. Οι απώλειες του Συντάγματος Χωροφυλακής ανήλθαν σε 41 νεκρούς, 62 τραυματίες και 29 συλληφθέντες, οι οποίοι δολοφονήθηκαν, εκ των υστέρων από τους διώκτες τους, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΟΝΤΕΣ.(ένα ακόμη θρασύδειλο ‘κατόρθωμα’ των Κομμουνιστο – Συμμοριτών ‘αγωνιστών’). Από την πλευρά του Ε.Λ.Α.Σ., οι απώλειες υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες
Και εδώ να προσθέσουμε κάτι που δεν λέγεται κατά τα μνημόσυνα στο Στρατόπεδο Μακρυγιάννη, υπήρξε όμως ένα αγκάθι στην καρδιά του αποβιώσαντος Μαχητή της ‘Χ’ και Ιδρυτή και πρώτο Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δ. ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ. Και τότε οι μαχητές της ‘Χ’ έδιναν οι ίδιοι τις σκληρές τους μάχες με τους Κ/Συμμορίτες. Μόλις όμως μπόρεσαν, έσπευσαν και αυτοί προς ενίσχυση των πολιορκημένων του Μακρυγιάννη. Η είδηση ότι «Έρχονται οι Χίτες» υπήρξε ικανή να τρέψει σε άτακτη φυγή τους εναπομείναντες θρασύδειλους πολιορκητές. Παρακαλούμε το συμβάν αυτό [το οποίο επιβεβαιώνουν και οι επιζώντες μαχητές της ‘Χ’] να συμπεριληφθεί στην ιστοριογραφία, προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

.

*2) Ο.Π.Λ.Α. = Οργάνωση Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας

Oργάνωση Εκτελεστών Δολοφόνων εν ψυχρώ και κατά παραγγελία

Σύμφωνα με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος [Δ.Σ.Ε.], που απετέλεσε διάδοχο κατάσταση του Ε.Λ.Α. Σ.,: « Η ΟΠΛΑ ήταν τρομοκρατική οργάνωση του ΚΚΕ, ιδρύθηκε το 1943 και σταμάτησε την δράση της το 1945. Άρα δεν έχει καμμία θέση στο άρθρο για τον ΔΣΕ.»

Τα ονόματα των νεκρών του Μακρυγιάννη.

Μοίραρχοι: Νιαρχάκος Παν. / Παπακώστας Κων. / Στεφανάκης Κων.

Υπομοίραρχοι: Αντύπας Διον. / Καπάτος Διον. / Τρυγώνης Αθ.

Ανθυπομοίραρχοι: Βλάχος Νικ. / Δελής Παν. / Καφίρης Αποστ. / Κοράλλης Γεωργ. / Σπυριδάκης Νικολ. / Ψαρρός Γεωργ.

Ανθυπασπιστές: Βισβίκης Στ. / Παπασπυρόπουλος Αλ. / Στρογγυλάκος Δημ.

Ενωμοτάρχες: Αλεβίζος Αναστ. / Ανθής Σπυρ. / Βελής Δημ. / Γκλεζάκος Κυρ. / Δικαίος Θεοδ. / Ζαμπός Αγγ. / Ζευγαράς Θωμ. / Καραβίτης Αλ. / Μπιτσιβής Αναστ. / Νάσκος Κων. / Παπαδάκης Αρ./ Παπακωνσταντίνου Σπυρ. / Παπαπολίτης Κων. / Τσακμάκης Σωκρ. / Τσάμης Ιωαν. / Φίνος Δημ./ Ψυλλάκης Ευαγ.

Υπενωμοτάρχες: Αντωνόπουλος Λεων. / Αποστολόπουλος Δημ. / Βλαχιώτης Θεοδ. / Γαλάνης Νικ./ Δημητρακόπουλος Κων. / Δημητρίου Ιωαν. / Δρίβας Δημ. / Ζωγράφος Λ. / Ηλιόπουλος Ξεν. / Καμπάνης Παν. / Κανναβός Κων. / Καπούτσος Κοσμ. / Καραχάλιος Χριστ. / Κίτσος Ανδ. / Κοντάκος Νικ./ Κουρούβανης Δημ. / Κουταλιάς Κων. / Κωστογιάννης Λ. / Λαμπρόπουλος Σπ. / Λούτας Γεωργ./ Μαναός Θ. / Μανολόπουλος Ε. / Μπλέσσας Ιωαν. / Μπουτάς Ηλ. / Μώρος Γεωργ. / Οικονόμου Αθ./ Παναγιώτου Κων. / Πασσαλής Βλ. / Πετράκης Χαρ. / Ποταμιάνος Ιωαν. / Ρέππας Λεων. / Σουξές γεωργ. Τσαντόπουλος Φωτ. / Τσούκης Τρυφ. / Φιλλιπίδης Αλ. / Χειμώνας Ηλ.

Χωροφύλακες: Ανδρούτσος Ιωαν. / Αποστολάκης Γ. / Βακαλάκης Στ. / Βαρλάμης Χρ. / Βενιεράτος Νικ. / Βλάμης Σπυρ. / Γεωργιόπουλος Δημ. / Γιαλαμάς Στ. / Γκαϊτατζής Δημ. / Δάμος Μελ. / Δέλιος Κων. / Διαμαντόπουλος Αθ. / Διολίτσης Nικ. / Δούνας Δημ. / Ευσταθίου Νικ. / Ζαχαριουδάκης Γεωργ. / Ζουγανέλης Ιωαν. / Θεοδωρόππουλος Βας. / Θεόκας Κων. / Ιωάννου Σπ. / Κάλφογλου Χαρ. / Κάντζος Νικ. / Καπνάς Σπ. / Καραγκούνης Τριαντ. / Καρούσιας Χρ. / Καυκαλάκης Ιως. / Κιμιτσής Χρ. / Κιούσης Θρασ. / Κολοκούρης Γ. / Κομπιλίδης Γ. / Κοτσαύτης Αρ. / Κότσιας Ιωαν. / Κουβέλης Χρ. / Κούρκουλας Ον. / Κουρμπάς Μάτθ. / Κουσουρής Γεωργ. / Κοτσολάκος Γ. / Κωνσταντινάκος Ευ. / Κωσταξενάκης Ευαγ. / Λιώσης Φιλ. / Μάζης Χαρ. / Μαλούκος Δημ. / Μανιάτης Θεοδ. / Μανίνος Ηλ. / Μαρίνης Απ. / Μαφαφούρης Βας. / Μυτιλήνης Γ. / Μώρος Δημ. / Νιολάου Δημ. / Νικολόπουλος Ευαγ./ Πάλλας Κων. / Παπαδόπουλος Γεωργ. / Παπαδόπουλος Εμμαν. / Παπουτσής Αντ. / Πάτρας Ιωαν./ Πετρόπουλος Στ. / Πηλιχός Βασ. / Πολυμίλης Ιωαν. / Πουλημένος Αλεξ. / Πρέπης Γεωργ. / Προγουλάκης Στ. / Ρίγος Δημ. / Σάλτας Αν. / Σάλτος Κων. / Σαπουνάς Γεωργ. / Σιδέρης Φωτ./ Σπερδούλης Αθ. / Στεφανάκης Ιωάν. / Σπύλιος Δημ. / Τερζής Νικ. / Τραπατάς Αθ. / Τριάντης Ιωαν. / Τσάκλας Βλ. / Τσάμης Ιωαν. / Τσάτσαρης Θεοδ. / Τσώνης Σωτ. / Φιλοσοφόπουλος Παν. / Φλωράκης Εμμαν. / Φωκάς Στυλ. / Χαλκιάς Δημ. / Χατζηδιάκος Δημ. / Χατζηκαλής Στυλ. / Χεκίμογλου Γεωργ. / Ψυχουδάκης Ευτ.

Ταγματάρχης Πεζικού: Ντούνης Απόστ.

Ανθυπολοχαγός Πεζικού: Λέκκας Στυλιανός