Τέσσερα παιδιά αγνοούνται ακόμα από την τραγωδία στη Λέσβο-Συνεχής ενημέρωση

Άλλο ένα πτώμα εκβράστηκε σήμερα το μεσημέρι στην ακτή Πεταλίδι, βόρεια της Μυτιλήνης, ανεβάζοντας σε 21 τον αριθμό των θυμάτων, παράνομων μεταναστών, της προχθεσινής τραγωδίας που εξελίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και τουρκικών ακτών.  Παράλληλα, σε αναζήτηση τεσσάρων παιδιών, και δύο ενήλικών οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία βάρκα βρίσκονται και σήμερα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί στην ακτή, από τη παραλία Νησέλια μέχρι την παραλία Κανόνι της Θερμής, 21 πτώματα ανδρών ηλικίας, περίπου 20 έως 45 ετών.

Επίσης, την Παρασκευή ανασύρθηκε ζωντανός από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Θερμής ένας 20χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι κατάγεται από τη Μιανμάρ και έδωσε τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και το φύλο των επιβαινόντων στη βάρκα. Ο 20χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υποθερμικό σοκ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ένας Τούρκος διακινητής, ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι μεταξύ των νεκρών ή επέζησε του ναυαγίου και με κάποιο τρόπο επέστρεψε στη χώρα του. Πάντως, στελέχη των λιμενικών αρχών δεν αποκλείουν ο Τούρκος διακινητής να διεσώθη μέσω συνοδού σκάφους και να άφησε στην τύχη τους όλους τους υπόλοιπους ναυαγούς.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί νεκροί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες και επέβαιναν σε πλοίο το οποίο ανετράπη.
Άλλοι 7 αγνοούνται αφού σύμφωνα με τον μοναδικό επιζώντα μέχρι στιγμής επέβαιναν πάνω από 28 πρόσφυγες.
Ο 20χρονος άνδρας εντοπίσθηκε το βράδυ της Παρασκευής και φορούσε ατομικό σωσίβιο.
Μεταφέρθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

 

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.

 

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.

 

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.

Την ανθρώπινη τραγωδία με τον πνιγμό 20 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γι’ αυτό το έγκλημα, γι’ αυτή τη φρίκη, δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι. Συνυπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ληστεύουν και εξαπολύουν πολέμους. Αυτοί που τώρα στηρίζουν τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και τις σφαγές στη Συρία, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οι ίδιοι τσαλαπατούν».