Έκθεση Βυζαντινών Αγιογραφιών στη Σιγκαπούρη

H Σιγκαπούρη είναι ο επόμενος σταθμός του ζωγράφου Νίκου Κυπραίου. Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της έκθεσής του στην γκαλερί Steiner της Βιέννης ο Νίκος Κυπραίος, από τις 7 έως τις 18 Φεβρουαρίου του 2013, θα παρουσιάσει έργα του στη φημισμένη γκαλερί Sculpture Square της Σιγκαπούρης.

Αυτή τη φορά θα εκθέσει τις βυζαντινές αγιογραφίες του που έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Γεννημένος το 1944 στο Βαθύ Σάμου, ο Νίκος Κυπραίος εγκαταστάθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1972 και πριν από λίγα χρόνια επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα απ’ όπου κατά καιρούς περιοδεύει στον κόσμο εκθέτοντας έργα του.

Από το 1969, οπότε και εκτέθηκαν για πρώτη φορά έργα του σε ομαδική έκθεση στην Αθήνα, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Αυστραλία, την Ελλάδα, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και τη Λευκορωσία.

Έχει εκδώσει λευκώματα-βιβλία και έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βραβείου στο διεθνές Plein Air Painting Marc Chagal στο Vitebsk της Λευκορωσίας.

Έλληνας της διασποράς, διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος, ο Νίκος Κυπραίος παραμένει ένας καλλιτέχνης με προσωπική σφραγίδα.

Πηγή: www.amna.gr