Γερμανία: Με το βραβείο «Πρότυπο Ενσωματωμένης Κοινωνίας 2012», τιμήθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος Απ. Μαλαμούσης.

Την εκτίμησή του για τον έως τώρα αγώνα των Ελλήνων, εξέφρασε ο αντικαταγγελλάριος της Γερμανίας, Ομοσπονδιακός Υπουργός Εμπορίου και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε σύντομη συνάντηση που είχε με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Απόστολο Μαλαμούση, στο Ανόβερο, στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο «Διεθνής Ημέρα Μετανάστη 2012». Ο κ. Ρέσλερ επισήμανε ακόμη, ότι θα στηρίξει κάθε περαιτέρω δυνατότητα να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η γερμανο-τουρκική Εταιρεία «Εθνο-Ιατρικό Κέντρο», παρέστησαν και μίλησαν, εκτός από τον κ. Ρέσλερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Σίγμαρ Γαβριήλ και ο δήμαρχος Ανόβερου, Μπέρντ Στράουχ. Για την επιτυχημένη ενσωμάτωση των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, μίλησε ο κ. Μαλαμούσης, ο οποίος τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση με το βραβείο «Πρότυπο Ενσωματωμένης Κοινωνίας 2012» της Εταιρείας.

Στην προσφώνησή του ο τουρκικής καταγωγής διευθυντής του Εθνο-Ιατρικού Κέντρου, Ραμαζάν Ζάλμαν, εξήρε το πρόσωπο και το έργο του π. Αποστόλου, ως προτύπου επιτυχέστατης ενσωμάτωσης στη Γερμανία. Μεταξύ άλλων, τόνισε τις «λίαν εξαιρετικές υπηρεσίες του κ. Μαλαμούση για την ενσωμάτωση των Ελλήνων και όλης της κοινωνίας των μεταναστών», λέγοντας πως «έχει μια θαυμάσια εκκλησία, οργάνωσε μια σταθερά δραστήρια ελληνική κοινότητα, που δραστηριοποιείται στη πόλη του Μονάχου και πρόσφερε σε εθνικό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής Μετανάστευσης της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως, μεγάλες υπηρεσίες για τα θέματα των μεταναστών στη Γερμανία».

«Οι μετανάστριες και οι μετανάστες της Γερμανίας είναι περήφανοι για τον Απόστολο Μαλαμούση, διότι μας ενώνει και δημιουργεί φιλίες μεταξύ Ελλήνων, Τούρκων, Αρμενίων και πολλών άλλων. Είναι το πρότυπό μας στο 2012» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Ραμαζάν Ζάλμαν.

Ο Ραμαζάν Σαλμάν και ο π. Απόστολος Μαλαμούσης είναι μέλη της Συνόδου Κορυφής Ενσωμάτωσης, που ίδρυσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελλα Μέρκελ, και του Συμβουλίου των Επιτετραμμένων των κυβερνήσεων των Κρατιδίων της ΟΔΓ για τους Μετανάστες. Μεταξύ των δύο αναπτύσσεται εγκάρδια συνεργασία, όπως τελευταία στην έκδοση ενός καλαίσθητου εγχειριδίου με θέματα εμβολιασμού όλων των ηλικιών, που κυκλοφόρησε σε 15 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά, με πρόλογο του π. Αποστόλου.

Ana-mpa.gr