Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Είμαστε μαζί σας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

“Εμπράκτως και με πολλούς τρόπους” η Ομογένεια της Αμερικής βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδος και συμπαρίσταται στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η πατρίδα Ελλάδα. Αυτό διακηρύσσει σε  μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου -ο οποίος δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την “έμπρακτη” υποστήριξη των Ελληνοαμερικανών στην γενέτειρα- μπορεί να έγινε επ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, ήταν, όμως, επιβελημένη και για λόγους ανεξαρτήτους του εορταστικού ημερολογίου.

Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγες οι αναφορές, και όχι μόνον από ορισμένα ελληνικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στην “έλλειψη συμπαράστασης” από την Ομογένεια και, ιδιαίτερα την ομογένεια των ΗΠΑ η οποία και πολυαριθμότερη είναι και οικονομικά ευρωστότερη από εκείνες άλλων κρατών. Αναφορά η οποία αδικεί την ομογένεια που συμπαρίσταται, ανοργάνωτα μεν, ουσιαστικά δε και στην παρούσα κρίση.

Διότι είναι βέβαιο, πως παρά την πρόσπαθεια του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου να συντονίσει το έργο της συμπαράστασης της ομογένειας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, συγκαλέσας, προς τούτο, ειδική σύσκεψη ομογενών παραγόντων στην Αρχιεπισκοπή, αυτό δεν κατέστη δυνατόν να συμπεριλάβει κάθε μορφή βοήθειας προερχόμενη από διάφορες οργανώσεις και Ομοσπονδίες, όπως π.χ. η πρόσφατη προσφορά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλιφόρνιας  (Σαν Φραντζίσκο) όπου ο πρόεδρος  κ. Θεόδωρος Λαλιώτης από τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον Ταύρο, μοίρασε τρόφημα σε απόρους των Αθηνών, με χρήματα -δωρεά της Ομοσπονδίας. https://www.panhellenicpost.com/archives/18036.

Μόλις δε τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, ο Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ (περιφ.25)  κ. Νίκος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει η ΑΗΕΡΑ για δύο χρόνια στο φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αποστολή» παρέδωσε,  εκ μέρους της ΑΗΕΡΑ Αμερικής, στον γενικό διευθυντή της οργάνωσης Κωστή Δρίμτσα, επιταγή 20.000 δολαρίων Αμερικής.

Επομένως, ορθώς ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος κάνει λόγο, στο μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα, για “πολλούς τρόπους” με τους οποίους η ομογένεια της Αμερικής (αλλά και άλλων κρατών ασφαλώς) συμπαρίσταται στην οικονομική κρίση που βιώνει η γενέτειρα.

Εξάλλου και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη,  και στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, ιδιαίτερα τον είχε ευχαριστήσει για την βοήθεια της Ομογένειας στην Ελλάδα. https://www.panhellenicpost.com/archives/22151

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής επισημαίνει στο μήνυμά του τα ακόλουθα: «Προσφιλείς μου Ομογενείς της Ελλάδος, έχω την ιδιαίτερη τιμή να μεταφέρω σε σας τις θερμότατες εόρτιες ευχές των Ομογενών της Αμερικής: Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένος ο Καινούργιος Χρόνος που ανατέλλει.

Σας μεταφέρω όχι μόνο τις ευχές, αλλά και τη διαβεβαίωσή μας ότι είμαστε μαζί σας, ότι παρακολουθούμε τους αγώνες, τις αγωνίες σας, τις πρωτοφανείς δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζετε. Είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους οι οποίοι συνοδεύονται από έντονη και συνεχή ικεσία προς τον Θεόν. Ένα Θεόν, ο Οποίος δεν είναι αποστασιοποιημένος, αλλά άνθρωπος γενόμενος για μας, γεύθηκε από την πρώτη στιγμή της Γεννήσεώς Του και στη συνέχεια της επίγειας ζωής Του την ανθρώπινη τραγωδία και υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι συντέλειας του αιώνος. Ετήρησε στο παρελθόν την υπόσχεσή Του αυτή, ιδιαίτερα προς το ηρωικό Έθνος μας, και θα την τηρήσει και στην παρούσα συγκυρία οδηγώντας την Πατρίδα μας στη υπέρβαση των οιονδήποτε δυσκολιών και αδιεξόδων».