Σαμαράς: Ένα δισ. ευρώ στην αγορά για εξόφληση οφειλών

Αύριο πρόκειται να καταβληθούν 300 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας για την εξόφληση 1.200 εφάπαξ σε ανάλογο αριθμό δικαιούχων, καθώς και οφειλών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί συνολικά 1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, πολιτική που θα συνεχισθεί και το 2013.
Όπως διευκρίνισε, στόχος είναι να δοθούν χρήματα που αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ και να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ για τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς και την κάλυψη των παροχών υγείας.
Επίσης, θα ξεκινήσει αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. «Θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, εξήγγειλε ταχύτερες διαδικασίας απονομής των συντάξεων, ανακοινώνοντας ότι με νέα ρύθμιση θα καταβάλλεται αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης το 50% των βασικών τους αποδοχών μέχρι να ολοκληρωθούν ο διαδικασίες καταβολής του συνόλου της σύνταξης.

ana-mpa.gr