Ο πρίγκιπας Χάρι σκότωσε διοικητή των Ταλιμπάν

Ο πρίγκιπας Χάρι σκότωσε έναν ηγέτη των Ταλιμπάν σε μια αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Αφγανιστάν, αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Το ελικόπτερο Απάτσι, στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης ο 27χρονος γαλαζοαίματος, έκανε περιπολία στην περιοχή όταν κλήθηκε να εντοπίσει και να εξουδετερώσει έναν διοικητή των Ταλιμπάν.

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν εκείνος που εκτόξευσε τον πύραυλο με στόχο τον Αφγανό ηγέτη, αναφέρει η Daily Mail.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του βρετανού πρίγκιπα σε θανατηφόρα επιχείρηση, η οποία λέγεται πως πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, λίγο μετά την επιστροφή του στο Αφγανιστάν για τη δεύτερη φάση της εκπαίδευσής του.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Λονδίνου δήλωσε: “Δεν σχολιάζουμε ποτέ ατομικές ενέργειες που έχουν σχέση με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν”.

Ο “Κάπτεν Χάρι”, όπως προσφωνείται στην Αεροπορία, θα περάσει τα Χριστούγεννα στην εμπόλεμη ζώνη και σύμφωνα με την παράδοση των Βρετανών στρατιωτών θα σερβίρει τη γαλοπούλα στους χαμηλόβαθμους στρατιώτες. Όταν ολοκληρωθεί το χριστουγεννιάτικο δείπνο θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει μέσω Skype με τη βασιλική οικογένεια.

 

Nooz.gr