Για σκευωρία κάνει λόγο ο πρώην γ.γ. του ΕΟΤ Ν. Καραχάλιος

Για σκευωρία σε βάρος του κάνει λόγο ο τέως γενικός γραμματέας του ΕΟΤ το  όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο με την πλαστογραφημένη επιταγή για την οποία έχουν γίνει ήδη 5 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ενός ειδικού του συμβούλου.

Ο κ. Καραχάλιος, ανοίγει με την απάντησή του ένα άλλο θέμα κάνοντας λόγο για  κύκλωμα που έφαγε 12 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΤ. Υπαινίσσεται δε σχεδόν καθαρά  ότι η αποπομπή του από τη θέση του γενικού γραμματέα έγινε γιατί δεν δέχθηκε να  συγκαλύψει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνελήφθη ο πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του οργανισμού Νίκου Καραχάλιου, και τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ, με υπογραφή (ελέγχεται η γνησιότητα) του κ. Καραχάλιου, για ξενοδοχείο της Σύρου, χωρίς να υπάρχει οφειλή του οργανισμού. https://www.panhellenicpost.com/archives/33894

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καραχάλιου έχει ως εξής

Οσοι προσπάθησαν να με τελειώσουν, μάλλον βιάστηκαν – Ξέρω οτι θα  προσπαθήσουν ξανά..

«Διετέλεσα Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ για 12 εβδομάδες. Από τον πρώτο κιόλας  μήνα διαπίστωσα μια σειρά από σοβαρές παρατυπίες και δυσλειτουργίες στον  Οργανισμό, που αφορούσαν θέματα οικονομικής διαφάνειας, οργανωτικής λειτουργίας  και επικοινωνιακής στρατηγικής.

Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο συνδέεται με δυο πράγματα: Την παραγωγή έργου  και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα μου σε ό, τι αφορά θέματα διαχείρισης δημοσίου  χρήματος. Ειδικά σε μια εποχή κρίσης, όπου κάθε ευρώ το οποίο ξοδεύεται άσκοπα  από το δημόσιο είναι ένα ευρώ χαμένο από τα ταμεία ανεργίας, τις συντάξεις των  γερόντων και τους μισθούς των πολιτών.

Κάθε ενέργειά μου, για να φέρει αποτελέσματα, έπρεπε και πρέπει να είναι  στοιχειοθετημένη. Γι’ αυτό και όταν στις αρχές Δεκεμβρίου παρέλαβα το πόρισμα  των ορκωτών λογιστών, και αφού ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ και την  Υπουργό Τουρισμού, προχώρησα σε μια σειρά ενεργειών για τη διαλεύκανση της  λογιστικής (;) τρύπας των 12 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία διαπιστώνεται στο  πόρισμα.

Από εκείνη την ημέρα, και εδώ και τρεις εβδομάδες, ξεκίνησε μια πρωτοφανής σε  μέγεθος και χυδαιότητα εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου. Σκοπός, όσων θεωρούν ότι  θα πληγούν από τη διερεύνηση των οικονομικών υποθέσεων του ΕΟΤ, είναι να με “εκτελέσουν” επικοινωνιακά, να με “τελειώσουν”‘ πολιτικά και να διαλύσουν την  προσωπική ζωή μου.

Επειδή άντεξα στο πρώτο κύμα των επιθέσεων, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε αυτή την υπόθεση. Βιάστηκαν Η υπόθεση της  πλαστογραφίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί  ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την  αδιαφάνεια στον ΕΟΤ.

Σήμερα το πρωί, ενημέρωσα το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ασφάλειας για όσα  γνωρίζω σχετικά με την υπόθεση της πλαστογραφημένης επιταγής. Ήταν ήδη σαφές  στις αρχές ότι κάποιοι είχαν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου.

Αυτή η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, γι’ αυτό και επ’ αυτού  δεν θα κάνω εκ νέου κανένα απολύτως σχόλιο, παρά μόνο αν μου ζητηθεί από τις  αρμόδιες αρχές, τις οποίες ήδη συνδράμω για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αν όμως θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον ΕΟΤ, πρέπει να  κινηθούμε βήμα-βήμα. Ελπίζω ότι ο «διάδοχός» μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια  εβδομάδα μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί  μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην  κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Ο ΕΟΤ έχει αξιόλογα στελέχη, όπως όμως κάθε οργανισμός μπορεί να έχει και «αρρωστημένα μυαλά».

Επαναλαμβάνω: Όσοι προσπάθησαν να με τελειώσουν, μάλλον βιάστηκαν.

Ξέρω ότι θα προσπαθήσουν ξανά…

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε εγκαίρως εντολή για άμεση  διαλεύκανση της υπόθεσης που συγκλονίζει το υπουργείο και αφορά απόπειρα πρώην  ειδικού συμβούλου του Νίκου Καραχάλιου να εισπράξει επιταγή ύψους 147.000 ευρώ.

Οι κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού τόνιζαν ότι όλα θα πρέπει άμεσα να  διαλευκανθούν και να έρθουν στο φως. «Το χτύπημα της διαφθοράς αποτελεί  κύριο μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και για τον λόγο αυτόν  γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωναν, σύμφωνα με το AΠΕ.

Η κυρία Κεφαλογιάννη έδωσε εντολή να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση της απόπειρας απάτης σε βάρος του ΕΟΤ.

Κανένας δημόσιος υπάλληλος, που να υπηρετεί στον ΕΟΤ, δεν βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της «απάτης» σε βάρος του Οργανισμού, τονίζει ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος σε ανακοίνωση του ΕΟΤ, σημειώνει ότι η πρώτη ενέργεια, που έγινε, ήταν ο Οργανισμός να απευθυνθεί άμεσα στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Με στοιχεία και από: iefimerida.gr