Στη Βουλή η “ξεσκαρταρισμένη” λίστα Λαγκάρντ

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει πλέον στα χέρια του το προϊόν της σύγκρισης των δύο «λιστών Λαγκάρντ» (δηλαδή της «πρωτότυπης» κι εκείνης που κατείχαν οι ελληνικές αρχές), στην οποία προέβησαν οι οικονομικοί Εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Οι «λίστες» που αφορούν στις καταθέσεις ελλήνων πολιτών στην τράπεζα HSBC, στην Ελβετία,έτυχαν διεξοδικής εξέτασης από τους αρμόδιους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, ως εκ τούτου πλέον τα σχετικά έγγραφα θα διαβιβαστούν στη Βουλή την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα.Τα νέα στοιχεία θα έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα ως προς τη δικογραφία, που ήδη έχουν αποστείλει οι οικονομικοί Εισαγγελείς με σκοπό τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό για το εάν η αντιπαραβολή των δύο «λιστών» έχει αποδώσει στοιχεία που μπορούν να τύχουν ποινικής αξιοποίησης.
Η ολοκληρωμένη διαδικασία αντιπαραβολής θα ακολουθηθεί από την ανακεφαλαίωση όλου το υλικού της δικογραφίας, με σκοπό να διερευνηθεί η προοπτική δρομολόγησης περαιτέρω ενεργειών σε ό,τι αφορά μη πολιτικά πρόσωπα, ήτοι τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη και Ιωάννη Καπελέρη, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσειως ύποπτοι, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Όπως προκύπτει από τους οικονομικούς Εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων που αναφέρονται στη «λίστα», εξελίσσεται κανονικά.