Σικιαρίδης, Ρωσσώνης και Ελένη Παπακωνσταντίνου τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ!

Πολιτικός σάλος έχει δημιουργηθεί από τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται σήμερα στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, της “iefimerida.gr” ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να εμπλέκεται στις διαφοροποιήσεις που έχουν διαπιστωθεί καθώς στη πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν τέσσερα νέα ονόματα, μεταξύ των οποίων, και συγγενείς του πρώην υπουργού. Ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη προτού παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής.

Αναλυτικότερα, τα ονόματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη δημοσιευθείσα λίστα είναι: Ανδρέας Ρωσσώνης, Συμεών Σικιαρίδης και Ελένη Παπακωνσταντίνου (σύζυγος του Συμεών Σικιαρίδη)
οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν τρεις επιπλέον φάκελοι με τέσσερα νέα ονόματα, τα οποία βρίσκονται στα χέρια του Ιωάννη Τέντε και θα δοθούν στη δημοσιότητα έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ζητήσει να γίνουν άμεσα οι επίσημες ανακοινώσεις. Τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με δύο συγγενικά πρόσωπα πολιτικού προσώπου, ο οποίος είναι πρώην υπουργός σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Παπακωσταντίνου).
Το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Ευάγ. Βενιζέλους αποπέμφθηκε ήδη από το ΠΑΣΟΚ.
Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος “έβαλε χέρι” στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες, ενώ εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολλανδία όπου βρίσκεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις ημέρες των εορτών παρακολουθεί τις διαρροές που γίνονται, για το όνομά του και μέχρι στιγμής δεν θέλει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Συνεργάτες του, μάλιστα, επισημαίνουν πως έμεινε «έκπληκτος» από την εμπλοκή του ονόματός του.
Eν τω μεταξύ, με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ το θρίλερ που παίζεται τις τελευταιες ωρες με τις διαρροές. Πηγές κοντά στον κ. Βενιζέλο αναφέρουν ότι αν δεν υπάρξει επίσημη απάντηση απο την έρευνα των αρμοδίων εισαγγελέων, δεν πρόκειται να προβεί σε κανένα σχόλιο.
«Περιμένουμε πρώτα να δούμε τα επίσημα στοιχεία και μετα να τοποθετηθούμε», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.
Πηγή: Newpost.gr