“Μάχιμη” δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον -Επιστρέφει στα καθήκοντά της

«Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξήλθε από το νοσοκομείο. Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί ανακοίνωσε πως έχει σημειωθεί πρόοδος σε όλα τα σημεία και πως είναι σίγουρη ότι η υγεία της υπουργού θα… αποκατασταθεί πλήρως», δήλωσε ο σύμβουλος της Κλίντον Φίλιπ Ρέινς και πρόσθεσε πως η υπουργός των ΗΠΑ «επιθυμεί να επιστρέψει στο γραφείο της».
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον πήρε σήμερα εξιτήριο από το πρεσβυτεριανό νοσοκομείο της Νέας Υόρκη όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Κυριακή εξαιτίας θρόμβου στον εγκέφαλο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανακοίνωσε, ακόμη, το πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της η Κλίντον, την οποία θα διαδεχτεί σε λίγες εβδομάδες ο Τζον Κέρι.
Το CNN μετέδωσε εικόνες από την έξοδο της υπουργού Εξωτερικών από το νοσοκομείο. Η Κλίντον φορούσε μαύρα γυαλιά και συνοδευόταν από τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τις 7 Δεκεμβρίου.  «Μιλάει τακτικά στο τηλέφωνο με τους συνεργάτες της, είναι αρκετά δραστήρια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ.
Η Χίλαρι Κλίντον υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα για την απορρόφηση του θρόμβου που οι γιατροί εντόπισαν πάνω από το δεξί της αυτί.  «Είμαι πολύ χαρούμενη που η μητέρα μου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι. Είμαι ακόμα πιο χαρούμενη επειδή οι γιατροί προβλέπουν ότι θα αναρρώσει πλήρως», έγραψε η Τσέλσι Κλίντον στο λογαριασμό της στο Twitter.  Η Χίλαρι Κλίντον και η οικογένειά της «θέλουν να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την εξαιρετική φροντίδα τους», τόνισε ο Ρέινς.
Η αμερικανίδα υπουργός, η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί σύμφωνα με δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας, υπέφερε από φλεβίτιδα το 1998 όταν ο Μπιλ Κλίντον ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.