Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης “Βασ. Τσιτσάνης“

Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στη Νυρεμβέργη Γερμανίας Αφιερωμένο στους ξένους Ακαδημαϊκούς ερευνητές της Θεσσαλίας.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίαςκαι άλλων κρατών Ευρώπης・・ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ・・ α.Σ. και ο ΘεσσαλικόςΣύλλογος Νυρεμβέργης και περιχώρων ・・ΜΕΤΕΡΑ・・ με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Μονάχου, Βισμπάντεν, Ελβετία, Ντύσσελντορφ, Σβάινφουρτ, Βερολίνο, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ και Κολωνία) και της ομάδας Θεσσαλών Ουγγαρίας διοργανώνουν το 9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στη Νυρεμβέργη στις 30 Μαρτίου 2013.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχει επίσηςκαι ο ελληνικός Σύλλογος παραδοσιακών χορών Τίμπιγκεν και περιχώρων ・・ΡΕΑ・・.

Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης που οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν όλοι μαζί ένα τρικούβερτο παραδοσιακό Θεσσαλικό γλέντι. Το πολιτιστικό γεγονός θα αρχίσει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 με μια ειδική εορταστική εκδήλωση, όπου θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στους ξένους Ακαδημαϊκούς ερευνητές της Θεσσαλίας Θα βραβευτούν εννέα ερευνητές από Πανεπιστήμια της Ιταλίας Γαλλίας Πολωνίας και Ολλανδίας.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με το εορταστικό μέρος όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς Θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο. Στόχος του 9ου Φεστιβάλ Θεσσαλών είναι α) η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ιδιαίτερα η γνωριμία θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης

β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας

γ) οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και

δ) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

MΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΜΙΧΑΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΘΥΜΙΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ

Το Φεστιβάλ θα συνοδεύεσει η ορχήστρα του Γιώργου  Πολιτόπουλου

ΓιατοΔιοικητικόΣυμβούλιο

Ο Πρόεδρος ΔιαμαντήςΓκίκας

Ο Α’ Γραμματέας Ιωάννης Κίτσιος